Alte poveștiri cu tâlc – de Rodica Chiriacescu

Atunci când ești copil, sunt poveștiri care devin reale. Mai ales dacă sunt spuse sau citite de bunici. A fi copil înseamnă să vezi totul cu alți ochi, să te bucuri de fiecare lucru mărunt. Să îți imaginezi că ești un personaj dintr-un basm, să fii dornic de aventură.

Dar ce minunat este când bunica se dovedește a fi o femeie isteață, care știe să ticluiască poveștile pe care ea le-a citit în tinerețe. Sau chiar să le născocească astfel încât copiii să afle din ele o mulțime de învățături folositoare în viață. Cum ar fi, să fie buni și cinstiți, să nu mintă, să dea o mână de ajutor atunci când este nevoie. Cel mai important, să își îndeplinească promisiunile, să fie perseverenți, să apere adevărul și dreptatea și să își iubească și prețuiască părinții.

Alte poveștiri cu tâlc – cum să faci diferența între bine și rău!

Rodica Chiriacescu întâmpină copiii cu un volum de 10 povești scrise într-un limbaj simplu, special pentru aceștia. Alte poveștiri cu tâlc ne introduce într-o lume de basm, cu eroi și personaje pe placul celor mici. Indiferent că vorbim despre un personaj bun sau rău, copiii vor învăța ceva de la el.

Este datoria noastră, a părinților, să îi învățăm pe cei mici despre dreptate, dragoste, bunătate. Însă de multe ori, exemplul personajelor din poveștiri îi ajută pe prichindei. Citind aceste poveștiri, copiii vor avea capacitatea de a recunoaște faptele rele, de a învăța cât de important este să fii bun și iubitor.

Fiecare dintre poveștile din carte este o lecție despre bunătate, cinste, dragoste de părinți, de animale, de semenii noștri. Din fiecare poveste extragi un sfat. Mi-a plăcut foarte mult volumul și vi-l recomand, atât pentru cei mici, cărora le puteți citi voi seara, cât și pentru copiii mai mărișori, care știu să citească.

Cartea poate fi comandată pe www.librarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.