Cum să-ți dresezi dragonul – despre loialitate, prietenie și dragoste

Cum să-ți dresezi dragonul este o lectură obligatorie pentru orice erou care întâmpină dificultăți în a fi atât de eroic pe cât și-ar fi dorit să fie. Cressida Cowell este primul autor de cărți pentru copii care a primit premiul prestigioasei reviste Philosophy Now pentru „Lupta împotriva Ignoranței”. Romanele din seria Cum să-ți dresezi dragonul le stimulează imaginația micilor cititori, îi învață despre prietenie. De asemenea îi face să mediteze la teme etice, politice și sociale. Materialele auxiliare sau activitățile care se pot inspira din carte sunt nenumărate.

Hac Hidos Hering al III-lea conduce grupul de recruți vikingi în programul de inițiere care le permite să intre în Tribul Derbedeilor Păroși. Deznodământul este clar! Vor fi eroi? Sau vor fi goniți de pe Insula Tont dacă nu reușesc să dreseze dragonii capturați chiar de ei. Pe Hac toți îl numesc Nevrednic, iar acum are alături un dragon pitic și îndărătnic pe nume Știrb. În plus, un Marinodragonus Giganticus Maximus pune stăpânire pe plaja Insulei Tont.

Aventuri captivante, personaje grozave, prietenie și loialitate!

O să-ți spun această poveste adevărată din copilăria mea tocmai pentru ca făpturile uimitoare cum sunt dragonii să nu fie uitate. N-am fost genul de băiat care să poată dresa un dragon numai ridicând dintr-o sprânceană. N-am fost un erou înnăscut. Eu am fost nevoit să muncesc. Aceasta este povestea felului în care devii Erou prin Metoda Grea.

Sughiț Strașnicul Stavrid al III-lea, formidabil luptător cu sabia și îmblânzitor de dragoni, a fost cel mai mare Erou Viking care a existat vreodată. Cum reușește să treacă Sughiț de Programul de Inițiere într-ale Dragonilor cu un dragon știrb și să se lupte cu Dragonus Maritimus Giganticus Maximus înainte ca acesta să devoreze toți vikingii de pe Insula Tontului? Copiii învață odată cu Sughiț cum devii un adevărat Erou.

Dacă nu l-ați descoperit încă pe Sughiț, ratați una dintre cele mai mari invenții ale literaturii moderne pentru copii. Așa spunea Julia Eccleshare, editor pentru copii The Guardian. Aventuri captivante, personaje grozave și o mulțime de glume și ilustrații amuzante! Toate vor face ca pățaniile lui Hac să devină unele dintre cărțile tale preferate.

Deci nu mai stați pe gânduri, intrați pe Libris și veți avea parte de o lectură minunată! Tot la Libris am găsit și cartea pe care o căuta fiica mea, Matematica. Olimpiade si concursuri scolare – Clasa 7. Este utilă pentru consolidarea și aprofundarea pregătirii la matematică, în vederea participării la olimpiada de matematică.

Un comentariu


  1. Stirb si Sughit sunt cu siguranta doua personaje remarcabile, care ne poarta printr-o aventura plina de incercari si invataminte. Cartile din seria Cum sa-ti dresezi dragonul nu sunt doar simple povesti pentru copii, ci au si un mesaj puternic despre prietenie, loialitate si despre cum oricine poate deveni un erou adevarat cu multa munca si determinare. Sunt convins ca aceasta lectura va stimula imaginatia si creativitatea copiilor si ii va forma ca fiind mai buni si mai intelepti. De asemenea, sunt impresionat de faptul ca Cressida Cowell a fost premiata pentru aceasta serie si consider ca este o initiativa laudabila sa le aratam copiilor atat latura ludica a cititului, cat si aspecte importante din viata noastra. Felicitari si multe multumiri!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.