Ușile de interior – rol de a înfrumuseța locuința ta!

Locuința este acel spațiu în care ne petrecem cel mai mult timp alături de familie, de cei dragi. Modul în care este amenajată locuința noastră reflectă personalitatea pe care o are fiecare dintre noi. Începând de la culorile alese, piesele de mobilier și până la decorațiunile cu care ne amenajăm locuința, totul ajută la crearea unui design plăcut. Însă amenajarea nu este completă fără amplasarea unor uși de interior care să fie în concordanță cu restul obiectelor decorative.

Ușile de interior, ca și ușa de intrare, au rolul de a proteja, de a ne oferi siguranță, ca și intimitatea pe care o căutăm întotdeauna. Însă au și rolul de a înfrumuseța locuința, de a schimba radical aspecul încăperilor. Dacă și pentru voi, căutarea și alegerea ușilor de interior reprezintă o mare provocare, atunci trebuie să știți exact după ce să vă ghidați.

Depinde ce ne place cel mai mult. Poate fi o ușă simplă sau una mai complexă. Sau poate avea ornamente sau nu. Dacă vrei un design elegant, atunci va trebui să optezi pentru uși rafinate.

Uși bune a reușit ca, în decursul timpului, prin îmbunătățirea constantă a calității execuției ușilor, extinderea modelelor și a gamei de lucrări executate, capacitatea de a crea produse noi, să aibă o dezvoltare progresivă pe piața de profil. Îi puteți contacta la numerele de telefon 0723.184.995, 021.241.13.53 sau la adresa de email office@usi-bune.ro.

Cum alegem ușile de interior pentru locuința noastră?

În primul rând, ai nevoie de măsurătorile pe care trebuie să le aibă ușa pentru a se potrivi acasă. Nu uita că trebuie să știi cum se face deschiderea ușii, pe partea dreaptă sau pe partea stângă.

Tendința actuală este ca ușile să le alegem în funcție de culoare sau de model. Un criteriu destul de important este cel al materialului din care sunt fabricate acestea. De acest factor depinde durata lor de viață. După ce m-am documentat am ajuns la concluzia că sunt două materiale de top pentru ușile de interior – lemnul masiv și MDF-ul.

De ce să alegi lemnul?

  • lemnul masiv este un material extrem de rezistent, cu ajutorul căruia ușile se vor păstra în condiții excelente ani și ani la rând;
  • ușile din lemn au un aspect elegant și natural, oferit de textura fibrei lemnoase;
  • vei avea la dispoziție o gamă largă de modele, de la culori deschise, nuanțe de galben-stejar și până la culori foarte închise, nuanța lemnului de nuc sau a mahonului;
  • având în vedere nuanțele naturale, ușile de interior din lemn sunt foarte ușor de asortat, indiferent de finisajele și mobilierul din jur;
  • sunt foarte ușor de întreținut, tot ce necesită este să le ștergi cu o cârpă de praf curată. O dată la o lună poți folosi o soluție specială pentru mobilier;
  • oferă o izolare fonică foarte bună (lemnul absoarbe sunetul).

Ușile cu decupaje din sticlă oferă avantajul de a nu încărca spațiul. Acesta îi oferă continuitate, lăsând lumina naturală să pătrundă în încăpere. O ușă cu decupaj de sticlă reprezintă o opțiune ideală pentru camerele mici, pentru un apartament de dimensiuni reduse.

Ușile glisante oferă avantajul unei economii de spațiu. Astfel ușa nu se deschide în interior sau exterior și nu mai consumă spațiu de acces.

Se recomandă asortarea ușilor cu parchetul. Nuanța de lemn întâlnită la ușă trebuie să se regăsească și în pardoseală. Asortarea ușii cu parchetul nu înseamnă ca cele două să aibă o culoare identică. Încearcă să păstrezi aceleași tonuri cromatice.

Tips. Ține cont că ușile închise la culoare micșorează spațiul și întunecă, iar cele deschise măresc vizual interiorul, fiind mai ușor de asortat. Ușile închise au un aspect rafinat, se potrivesc excelent în încăperile moderne. Dacă sunt asortate așa cum trebuie, oferă un plus de design pentru locuința ta!

Este important să îți calculezi bugetul cu mare atenție. Pentru că o ușă durabilă, cu o rezistență ridicată la umezeală, la zgârieturi și la lovituri va avea un preț mult mai mare. Însă nu uita că ușile de interior dețin un rol semnificativ în amenajarea casei. Și bineînțeles le cumperi pentru o durată lungă de viață.

Tu ce fel de uși de interior ai ales pentru locuința ta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.