De ce activitățile de team building funcționează!

de team buiding

Activitățile de team building generează un proces de consolidare a unei echipe, care ajunge să lucreze împreună în mod constructiv pentru atingerea unui țel comun. Importanța și scopul unui eveniment de team building este crearea de echipe puternice, prin consolidarea legăturilor dintre membri.

Crearea acestor legături în cadrul unei echipe este deosebit de benefic pentru întreaga companie. Beneficiile oferite de team building includ comunicare îmbunătățită, abilități de planificare, motivație și colaborare crescute.

Activitățile amuzante care îi ajută pe oameni să se vadă într-o altă lumină le permit să se conecteze altfel decât o fac la servici. Activitățile de team building sunt întotdeauna bine planificate, pentru a oferi rezultate, fiind detensionante dar și motivante în același timp.

Iar efectul este unul de lungă durată. Echipa va continua să crească prin intermediul legăturilor sincere, discuțiilor profunde și progrese de-a lungul timpului.

Oamenii care se cunosc lucrează mai bine împreună

Este greu pentru angajații sau membrii unei echipe să se cunoască la birou. La servici nu este nici mediul, nici timpul pentru a discuta lucruri din afara ariei de activitate. Aici se mai adaugă și stresul sarcinilor legate de job și termene limită.

De ce are rost să dai angajaților ocazia să se cunoască mai bine și să formeze prietenii?

Vor ajunge astfel să lucreze mai bine împreună și se vor simți mai motivați să obțină rezultate bune. Moralul angajaților va crește considerabil și vor fi mai deschiși să găsească soluții amiabile eventualelor conflicte.

Se descoperă bucuria de a lucra în echipă

Activitățile de team building arată angajaților că este amuzant să colaboreze, în comparație cu necesitatea de a face acest lucru la birou, pentru a duce sarcini la bun sfârșit. Dacă la birou fac asta pentru că trebuie, în team building vor face asta într-un mod relaxat, pentru că e distractiv.

Din moment ce activitățile de team building încurajează colaborarea, dar sunt amuzante în tot acest timp, ajută participanții să se descopere și să se înțeleagă mai bine. De aceea, la finalul team building-ului, ei își vor cunoaște interesele, punctele tari și punctele slabe.

Această înțelegere a colegilor, mai profundă decât înainte, îi va ajuta să lucreze împreună mult mai bine decât au făcut-o până la teambuilding. Iar când toată lumea dă ce are mai bun, se creează o cultură de lucru pozitivă, benefică pentru companie.

Se dezvoltă spiritul de echipă într-un mod amuzant și motivant

Pe parcursul unui team building se va contura acel sentiment de competitivitate. La fel ca și în practicarea sporturilor, echipa se va bucura de victorie și își va dori să câștige mai mult, pe viitor. Asta se traduce, pentru companie, prin dorința de a fi mai buni și în munca de zi cu zi de la birou și în proiectele în care se implică.

Așa se explică de ce un team building poate ajuta o echipă să își ducă munca și rezultatele la un alt nivel.

Se încurajează inovația și creativitatea

Imaginația oamenilor tinde să fie mai bogată atunci când aceștia sunt înconjurați de oameni cu care se simt mai confortabil. Sesiunile de team building de succes nu doar că apropie oameni, dar și contribuie la crearea unui mediu de lucru creativ și productiv.

Colaborarea zilnică de la birou este esențială pentru succesul fiecărei afaceri. Spre exemplu, un antrenor are întotdeauna asistenți care îl pot ajuta atunci când e cazul. Și echipa ta poate lucra la fel de închegat, odată ce legăturile și încrederea dintre ei s-au consolidat.

Îți este dificil să găsești activități de team building pentru echipa ta?

Organizarea unui team building nu trebuie să fie o corvoadă pentru tine. Echipa Vertical Adventure îți oferă sprijin atât în alegerea locației potrivite, cât și în alegerea activităților antrenante pentru evenimentul din cadrul companiei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.