Fizica – știința care stă la baza celorlalte științe ale naturii!

Fizica se ocupă cu principiile de bază ale universului, studiind materia, energia, spațiul și timpul, la cel mai fundamental nivel. Domeniul ei de cercetare se întinde de la cele mai mici părți din care sunt constituite nucleele atomilor până la galaxiile care formează universul. Cuvântul fizică își are originea în limba greacă, însemnând natură.

Fizica este o știință a naturii care studiază structura materiei, proprietățile generale, legile de mișcare, formele de existență a materiei, precum și transformările reciproce ale acestor forme. Ea este înrudită cu celelalte științe ale naturii:

  • chimia se ocupă de interacțiunea atomilor de a forma molecule;
  • geografia modernă studiază fizica pământului (geofizica);
  • astronomia are legatură cu fizica stelelor și a spațiului interstelar;
  • biofizica și biochimia studiază aceleași tipuri de legi.

Fizica – știința care stă la baza celorlalte științe ale naturii!

Vă povesteam că în anul ce urmează școlărița mea va avea evaluarea națională. Și din câte am înțeles fizica este și ea inclusă. De aceea am considerat că acest Memorator de fizică îi va fi de mare ajutor. Încă nu și-a dat seama dacă îi va plăcea această materie. Dar…vom vedea.

Tot la Libris am mai văzut și o carte cu probleme și soluții de fizică. Dar nu am dat încă comanda, aștept să văd ce spune minunea mea, cum i se pare materia și dacă dorește să o aprofundeze.

Însă am bucurat-o cu un Caiet pentru vacanța de vara, de la editura Art. De la aceeași editura au lucrat și la școală, iar problemele sunt diverse ca și dificultate, de la simple, până la probleme care s-au dat la concursurile școlare.

Voi ce ați mai comandat de la librăria online Libris? Știți că au multe reduceri și promoții? Ai carte cadou, 2+1 gratis, până la 30% reducere….Doar răbdare să aveți, să răsfoiți site-ul în totalitate! Shopping plăcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.