Evaluarea națională clasa a-IV-a, important sau nu?

Evaluarea națională de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au fost introduse prin legea educației din 2011. În primii ani au fost pilotate, iar primul an în care au fost administrate național a fost 2014-2015. Rezultatele nu se pun în catalog, sunt confidențiale și nu stau la baza ierarhizării copiilor. Ele trebuie comunicate fiecărui părinte în parte și pe baza lor profesorii trebuie să realizeze planuri individualizate de învățare.

Scopul acestor evaluări este să radiografieze în ce măsură au înțeles copiii elementele prevăzute de curriculumul național, dar și efortul depus de învățători. În contextul unei salarizări diferențiate, aceste evaluări sunt esențiale.

Evaluarea națională – un prag important pentru elevi!

Un prag important l-am trecut, la sfârșitul clasei a II-a. Următorul prag îl vom avea anul viitor, la sfârșitul clasei a IV-a. Am ales de la Libris.ro două cărți care să o ajute pe fetița mea să depășească mai ușor emoțiile pe care i le transmite această evaluare.

Teste pentru evaluarea națională clasa a IV-a oferă numeroase modele; exercițiile sunt concepute în conformitate cu modelul testelor naționale elaborate de MENCS. 

Această lucrare acordă o importanță deosebită evaluării elevilor din ciclul primar. Ea respectă exigențele unei evaluări moderne, venind în întâmpinarea dorinței copiilor de îmbunătățire a performanței școlare. Întrebările, exercițiile și situațiile problemă pornesc de la contexte din viața cotidiană sau de la situații din mediul apropiat al copiilor.

Portofoliul de lucru și evaluare pentru clasa a IV-a este un material care poate fi folosit pe parcursul întregului an școlar, fiind util atât pentru lucrul la clasă, cât și pentru munca individuală.

Acesta conține 23 de fișe de lucru și evaluare pentru Limba și literatura română și 23 de fișe de lucru și evaluare pentru Matematică. Fișele sunt însoțite de punctaje orientative, putând fi decupate și incluse în portofoliul individual al elevului.

Nu-mi mai rămâne decât să le urez baftă tuturor elevilor și o vacanță frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.