Cititoare coduri de bare – ce sunt și cum funcționează!

Cititoarele de coduri de bare reprezintă unele dintre cele mai importante echipamente care asigură optimizarea operațiunilor tranzacționare, dar și pe cele de gestionare ale produselor dintr-un spațiu comercial. Aceste componente fiscale sunt o punte de legătură între clienți și business. De asemenea, ele sunt necesare pentru ca procesele comerciale să se desfășoare într-un cadru legal.

Cititoarele de coduri de bare sunt aparate specializate care îndeplinesc funcția de bază pentru activitatea operatorilor comerciali. Permit citirea codurilor de bare, un proces elementar pentru buna funcționare a unei afaceri în domeniul comerțului, dar și în alte domenii. Mai exact, un astfel de gadget poate fi utilizat în magazine, depozite sau medii industriale, unde este necesară identificarea produselor. De asemenea, cititoarele de coduri de bare se pot utiliza și în activitățile birocratice, înregistrând astfel documentele în sistemele de gestiune.

Codurile de bare 2D și-au croit drum către POS, fiind omniprezente în magazin. De la articolele achiziționate de clienți până la cupoanele tipărite și electronice și cardurile de fidelitate. Cititoarele de coduri de bare 1D nu pot scana noile coduri 2D, ceea ce face ca în anumite situații procesul de finalizare a cumpărăturilor să fie încetinit. Bineînțeles acest lucru poate duce la frustrarea clienților ajunși în ultimul punct important de interacțiune cu magazinul. Acum însă, cu echipamentele Zebra seria DS2200, poți scana toate codurile de bare.

Modalitatea de funcționare a acestor cititoare este relativ simplă. Ele citesc codul de bare de pe un anumit produs și îl digitalizează, transformându-l într-un număr. Mai apoi, acest număr este contorizat în cadrul unui program specializat. Conform numărului identificat, pe ecranul calculatorului se vor afișa detalii despre produs, printre care: codul de produs, denumirea, preț, gramaj etc.

Cititoarele de coduri de bare – punte de legătură între clienți și business!

Total Wearable Solutions (soluții complet purtabile) de la Zebra reprezintă o gamă dedicată unică de dispozitive profesionale purtabile bazate pe sistemul Android și pe software-ul Zebra Mobility DNA pentru performanțe de scanare și posibilități de gestionare de cel mai înalt nivel. Prin combinația dintre mobilitatea ”mâini libere” oferită de dispozitivele purtabile și funcții unice de cuplare printr-o simplă atingere, Total Wearable Solutions de la Zebra asigură flexibilitatea necesară pentru a face pasul de la complexitate către productivitate.

Citirea codurilor de bare se poate realiza cu ajutorul telefonului mobil. Folosirea unei aplicații care să permită îndeplinirea acestei funcții pe dispozitivul mobil reprezintă o alternativă mai puțin costisitoare. Însă nu la fel de eficientă în procesul de identificare și codificare al produselor.

Echipamentele din seria DS9300 sunt cititoare fixe, polivalente, de mici dimensiuni. Datorită formei compacte și aspectului estetic, cititoarele din seria DS9300 se potrivesc oriunde . Mă refer aici la magazinele șic, dar și la magazinele de cartier cu spațiu limitat la casa de marcat. Capacitatea de scanare este ultrarapidă și au performanțe de excepție la scanarea codurilor problematice. Ele asigură fluidizarea rândului la casă. În plus, sunt proiectate durabil pentru a rezista căderilor, lovirilor și contactului cu lichidele la care sunt supuse în activitatea zilnică.

Datorită microprocesorului de 800 MHz, senzorului de înaltă rezoluție și tehnologiei inteligente de scanare PRZM, cititoarele din seria DS9300 scanează instantaneu codurile de bare indiferent de starea acestora și de suportul pe care sunt aplicate. Cu o viteză incredibilă de scanare, cea mai mare din domeniu, și cu cel mai extins câmp vizual din această categorie, cititoarele din seria DS9300 scanează codurile de bare de la prima trecere.

Idmag.ro – tehnologie de ultimă generație!

Idmag.ro este un brand de tehnologii de ultimă generație. Acesta comercializează cititoare coduri de bare, computere mobile, laptopuri și tablete mobile robuste. Găsești aici imprimante desktop și mobile, terminale RFID, POS, Etichete Electronice. Și cântare, aplicatoare etichete, smatlockere,  roboți, automatizări industriale.

Str. Siriului 36-40, București, sector 1, 014354, Romania

0376449800

comenzi@idmag.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.