Gramatica limbii române este importantă pentru a scrie corect!

Cunoașterea noțiunilor de gramatica limbii române este o abilitate importantă care trebuie bine stăpanită. Un text scris greșit sau o comunicare defectuoasă sunt erori gramaticale de bază care exprimă în primul rand neprofesionalismul și educația neadecvată.

Gramatica limbii române este una dintre acele materii căreia, din pacate, nu i se acordă prea multă atenție. În plus, elevii nu reușesc să se concentreze foarte bine asupra definițiilor și informațiilor oferite de profesori.

Dacă ai o gramatica bună, ai capacitatea de a comunica în scris clar, coerent și corect!

Iată că primii ani de școală s-au încheiat. Urmează să fii elev în clasa a V-a! Vin noi provocări, înveți noi cunoștințe. Astfel tot ce ai acumulat până acum îți va fi de folos și în continuare, ajutându-te să te pregătești pentru anii de gimnaziu.

Ce trebuie sa stiu la limba romana? Trec in clasa 5 – Caiet – Daniela Besliu, Nicoleta Stanica este un caiet cu ajutorul căruia disciplina Limba și literatura română va fi mult mai ușoară.

Până acum, te-a purtat în lumea magică a textelor, cu ajutorul cărora ți-ai însușit reguli de bază ale comunicării în limba română. Ți-ai îmbogățit vocabularul, ai învățat să cauți informații, să le selectezi și să realizezi conexiuni între ele, ai reușit să descifrezi înțelesuri și să te exprimi, oral și în scris, cu mai mare ușurință.

Limba romana – Clasa 5 – Cartea mea de gramatica. Altfel – Sofia Dobra este un auxiliar indispensabil orei de limbă și literatură română. Cuprinde tot ceea ce trebuie să știe și să exerseze elevul la acest nivel.

Include aplicații relevante și diversificate, care îi pun pe elevi în situații de comunicare cotidiene. Oferă mici inserții teoretice, care reamintesc și fixează informațiile. Explică elevilor cele mai frecvente dificultăți gramaticale. Auxiliarul cuprinde lecții de recapitulare și teste sumative.

Libris.ro are cea mai bogată ofertă de titluri. Peste 330.000 de cărți din care poți să alegi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.