Cititoare coduri de bare sunt văzute ca fiind printre cele mai importante echipamente ce asigură optimizarea operațiunilor tranzacționare, dar și pe cele de gestionare ale produselor dintr-un spațiu comercial. Aceste componente fiscale reprezintă o punte de legătură între clienți și business, pe de altă parte ele fiind necesare pentru ca procesele comerciale să se desfășoare într-un cadru legal.
Un cititor de coduri de bare mai este întâlnit și sub numele de scaner cod de bare. Pentru a putea face o alegere corectă în ceea ce privește ce cititor să comanzi, trebuie să înțelegi exact ce așteptări ai de la un astfel de echipament. Cititoarele coduri de bare diferă în funcție de:
- Tehnologia de scanare
- Simbologia codurilor de bare
- Suprafața de scanare
- Mobilitate
- Viteza de scanare
Cititoare coduri de bare recomandate:
Codurile de bare 2D și-au croit drum către POS, fiind omniprezente în magazin, de la articolele achiziționate de clienți până la cupoanele tipărite și electronice și cardurile de fidelitate. Cititoarele de coduri de bare 1D nu pot scana noile coduri 2D, făcând astfel ca în anumite situații procesul de finalizare a cumpărăturilor să fie încetinit. Iar acest lucru poate duce la frustrarea clienților ajunși în ultimul punct important de interacțiune cu magazinul. Cu echipamentele Zebra seria DS2200, poți scana însă toate codurile de bare, facilitând astfel această acțiune.
Cititoarele de coduri de bare din seria DS2200 pot fi utilizate imediat după ce sunt scoase din cutie, nefiind necesar să fie configurate. Tot ce trebuie sâ faci este să conectezi echipamentul DS2200 la POS. Cablurile care detectează automat echipamentul-gazdă identifică interfața și conectează cititorul, simplificând instalarea și reducând timpul necesar punerii în funcțiune.
Datorită domeniului de operare extins (1,23 cm – 36,8 cm), pot fi scanate coduri de bare de la distanță, pentru accelerarea operațiunilor la casa de marcat și un timp mai scurt de instruire.
Cititor coduri de bare de tip imager!
Cititoarele de coduri de bare liniare, de tip imager, Gryphon I oferă performanțe avansate de citire și decodare pentru o gamă largă de aplicații. Cititoarele Gryphon GD4132 au capacitatea de a capta coduri de bare din apropiere și până la o distanță de peste 1 m. Aceasta oferă avantaje în materie de productivitate și ergonomie.
Datorită unghiului larg de scanare, poate capta coduri de bare foarte lungi. Mulțumită funcțiilor de decodare reproiectate, ai parte de un randament sporit dacă lucrezi cu coduri de bare greu de citit, de slabă calitate sau deteriorate. Toate aceste caracteristici, la care se adaugă decodarea de înaltă rezoluție pentru etichete de dimensiuni foarte mici, recomandă cititoarele Gryphon I GD4132 drept produse de înaltă performanță și soluții eficiente de captură de date.
Datorită tehnologiei „Green Spot” și a capacității de citire și decodare rapidă, cititoarele Gryphon I GD4132 reprezintă cea mai bună alegere pentru a îmbunătăți productivitatea în magazine, birouri, spitale, farmacii și unități de producție.
O recomandare o reprezintă cititoarele de tip imager fără fir QuickScan QBT2131 de la Datalogic. Acestea au un câmp vizual foarte larg și o linie de scanare extinsă pentru captura de coduri de bare 1D foarte lungi.
Prin utilizarea tehnologiei Bluetooth HID, cititorul de tip imager QuickScan QBT2131 permite conectarea cu sistemele de operare Android și iOS.
Aceste tipuri de cititoare sunt prevăzute cu o baterie 1400 mAh care poate fi înlocuită fără instrumente. Poate fi încărcată prin micro USB, fără stație de încărcare. Cu ajutorul transmisiei prin Bluetooth (QBT2131), codurile de bare sunt detectate pe o distanță de până la 25 m de stația de bază. În plus, datorită faptului că nu există componente mobile, echipamentele au o durabilitate mai mare.
Ce face un cititor de coduri de bare?
Modalitatea de funcționare a acestor cititoare este destul de simplă. Ele citesc codul de bare de pe un anumit produs și îl digitalizează, transformându-l într-un număr. După aceea, acest număr este contorizat în cadrul unui program specializat. Conform numărului identificat, pe ecranul calculatorului se vor afișa detalii despre produs, printre care: codul de produs, denumirea, preț, gramaj etc.
Citirea se face folosind raze laser. În acest fel, procesul se desfășoară cu acuratețe maximă. De regulă, cititoarele de coduri de bare funcționează pe baza unor software-uri de tip ERP sau WMS.
O dată cu dezvoltarea de noi tehnologii, citirea codurilor de bare se poate face cu ajutorul telefonului mobil. Folosirea unei aplicații care să permită îndeplinirea acestei funcții pe dispozitivul mobil reprezintă o alternativă mai puțin costisitoare. Însă nu este la fel de eficientă în procesul de identificare și codificare al produselor.
Citirea cu camera foto a telefonului presupune fotografierea codului de bare. Această etapă este succedată de transformarea codului în număr, prin OCR. Acest sistem de citire a codurilor de bare se utilizează mai degrabă în serviciile de curierat sau acolo unde se desfășoară comerțul ambulant. Dezavantajul acestui mod de a citi codurile de bare este că procesul se face mai lent. De asemenea, necesită a se realiza doar într-un spațiu în care este suficientă lumină.
Idmag.ro este un brand de tehnologii de ultimă generație. Îi poți contacta la numerele de telefon +4 0728 008 881, respectiv +4 0720 140 000 sau email comenzi@idmag.ro. Îi poți vizita la Str. Siriului 36-40, București, sector 1, 014354, Romania.
Ai grijă de viitorul companiei tale!