Primavara vine mai repede cu ajutorul unei coronite de flori!

Cu totii suntem nerabdatori si asteptam cu sufletul la gura venirea primaverii. Dupa cum zice si un proverb vechi “Cu o floare nu se face primavara!”, dar cu toate astea, florile ne aduc mereu un zambet pe buze si ne ofera o stare de bine. Cu atat mai mult cu cat acestea sunt create pas cu pas chiar de noi, din hartie colorata in culori cat mai vii. Pentru o asemenea coronita de flori nu ai nevoie decat de cateva produse de papetarie si birotica, pe care le poti comanda online de pe site-ul celor de la DPcollection.

Pentru a putea sa te apuci de treaba, va trebui sa ai la indemana 7 materiale:

  • baza de polistiren pentru coronita;
  • hartie verde pentru frunze si colorata pentru flori;
  • hartie sau carton colorat;
  • lipici;
  • foarfeca;
  • ace cu gamalie
  • creion;

Primul pas este sa pregatesti baza coronitei. Pentru asta nu ai nevoie decat de o baza de polistiren rotunda si de hartie creponata. Infasoara baza de polistiren in hartia creponata verde si prinde-o la capat cu 1 – 2 bolduri.

Alege culori vibrante, de primavara pentru flori, pliaza hartia de trei ori si taie astfel incat sa obtii opt coli. Foloseste mai multe tipuri de sabloane pentru petale, astfel incat sa ai petale care sa iti placa. Sablonul poti sa il faci dintr-o bucatica de carton pe care sa il desenezi, decupezi si pui dupa peste hartia din care vei decupa petalele. Pentru a avea petale la fel, pune sablonul pe hartie si contureaza cu un creion, dupa care decupeaza pe langa linia conturata.

Suprapune petalele si lipeste-le intre ele pentru ca floarea sa fie cat mai voluminoasa. In functie de cat volum doresti sa aiba floarea, lipeste petalele una peste alta si prinde-le la baza.

Pentru interiorul florii foloseste o fasie de hartie creponata de aproximativ 10×20 cm. Pliaza hartia in doua de-a lungul imaginii, lipeste-o la baza si in partea de sus franjureaz-o. Ruleaza fasia franjurata si lipeste-o in mijlocul petalelor.

Dupa ce floarea este gata, prinde-o cu un bold de baza de polistiren a coronitei. Repeta aceeasi procedura pentru fiecare floare in parte si imbogateste-ti coronita cu flori voluminoase si colorate. In cazul in care ai optat pentru mai multe tipuri de flori, aseaza-le in asa fel incat acestea sa se completeze.

Florile sunt cu adevarat vestitoarele primaverii si cu siguranta vor da un aer proaspat si vesel casei tale. Indiferent ca alegi sa faci o coronita de flori, un buchet sau pur si simplu o decoratiune colorata si vesela, acestea vor schimba cu totul atmosfera.

Cu ajutorul a doar catorva produse de papetarie si birotica  poti sa iti transformi camerele in incaperi vesele si pline de viata, unde sa te relaxezi si sa iti incarci bateriile. Cu ajutorul acestor mici decoratiuni colorate, veselia si buna dispozitie care vine odata cu primavara se vor instala fara indoiala in casa ta. Cu toate ca iarna nu se va lasa atat de usor, tu vei fi pregatit sa intampini anotimpul prietenos cu bratele deschise.

Un comentariu


  1. eheee, in teorie pare tare simplu sa tai si sa lipesti cateva bucatele de hartie, dar nu e deloc asa ca am incercat si eu. Ai nevoie de mai mult, de talent, de rabdare, de imaginatie. Mie sigur nu mi-ar iesi ceva asa frumos.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.