Cum alegi cele mai bune cuverturi de pat?

Vom analiza câteva aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare atunci când alegem o cuvertură de pat, adică parametrii de bază: dimensiunile, culoarea, aspectul exterior și modul în care se va preta cuvertura cu design-ul dormitorului.

Ce tip de căptușeală este recomandată pentru cuvertura de pat: naturală sau sintetică?

Cuvertura matlasată, de exemplu, are mai multe straturi de căptușeală, unde partea superioară are mai mult un rol decorativ, iar căptușeala menține forma țesăturii și camuflează partea interioară. Veți întâlni mai multe tipuri de căptușeală pentru cuverturi, de la naturale (cuverturi mătase, cuverturi bumbac, satin) până la artificiale (poliester, atlas). Cele mai des întâlnite sunt cuverturile cu amestec de materiale.

În cazul în care vrei să ai un confort maxim în timpul somnului, îți recomandăm să achiziționezi cuverturi din bumbac, adică din material natural și nu sintetic.

Care sunt avantajele unei cuverturi din bumbac?

  • Materialele sunt ecologice, hipoalergenice
  • Materialele sunt hidroscopice, permit aerisirea corpului
  • Aceste cuverturi de pat nu se electrizează
  • Sunt extrem de plăcute la atingere și dau senzația de moliciune și confort

Un mic dezavantaj:
După multe spălări, cuverturile din bumbac își pot pierde culoarea.

Pentru a prelungi durata de utilizare a cuverturilor din bumbac, acestea trebuiesc îngrijite corect: spălați-le la temperaturile indicate pe etichete, scuturați-le bine după spălare și întindeți-le bine în formă orizontală. Este recomandat ca acestea să fie uscate în aer liber. Nu uscați cuverturile pe calorifer, pentru că își pot pierde forma sau textura. Atunci când le călcați, folosiți abur prin fierul de călcat.

Pentru un dormitor aspectuos, este important ca patul să arate impecabil, îngrijit și acoperit cu o cuvertură bine aleasă. Găsiți modele variate de cuverturi de calitate pe magazinul online lenjeriisicuverturi.ro!

14 comentarii


  1. Eu aleg cuverturile in functie de material, dar si de imprimeu. Sunt primele lucruri la care ma uti cand caaut ceva de pus pe pat. Conteaza, desigur, si pretul, dar nu as fa banii pe ceva ieftin care nu imi place si nu e din material de calitate.

    Răspunde

  2. Bumbacul e sfant atat pentru imbracaminte dar si pentru lenjerii, cuverturi. Mi-au atras ateenta pe site si cuverturile din catifea, pentru aspect, dar de preferat sunt cele din bumbac.

    Răspunde

  3. Primele doua criterii dupa care aleg cuverturile sunt materialul si modelul. De Craciun as vrea sa imi cumpar una in tema pentru a se potrivi si cu restul decoratiunilor.

    Răspunde

  4. Eu aleg cuverturile de pat in functie de material si culori. Imi plac cele viu colorate, din bumbac 100%. Acum sunt in cautarea unei cuverturi cu tema de Craciun asa ca o sa intru pe site sa vad ce au.

    Răspunde

  5. am si eu 2 seturi de cuverturi cu fete de perna, dar as vrea ceva in ton cu sarbatorile, ca sa fie dormitorul decorat frumos. o sa caut si pe site-ul recomandat de tine!

    Răspunde

  6. Dupa ce am stricat cateva lenjerii sa stii ca m-am invatat si eu minte sa ma uit pe eticheta pentru a le spala cat mai corect. Tin atat de mult la fiecare lenjerie in parte si imi este ciuda sa le stric

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.