Sfaturi pentru o relație fericită!

Dragostea este un sentiment fragil, delicat și …complicat. Există relații care nu rezistă în timp și există relații care durează o viață întreagă! Care este secretul?

Fericirea și stabilitatea în cuplu nu se obțin ușor și rapid. Dragostea are nevoie și ea de multă muncă, răbdare, sacrificii și dedicare, iar o atitudinea pasivă nu are ce căuta într-o relație serioasă. Cei de la lifeinfo.ro au pregătit câteva sfaturi pentru cuplurile care vor să aibă o relație fericită și de durată:

Odată ce v-ați implicat într-o relație și vă iubiți foarte mult, nu încercați să vă schimbați unul pe altul pentru a vă transforma în modelele de parteneri perfecți.

Acceptați-vă atât calitățile bune, cât și defectele și încercați să vă apreciați cât mai mult plusurile.

Petreceți-vă timpul frumos împreună. Și când zicem împreună, nu înseamnă a sta la televizor împreuna sau cu ochii în telefoane, calculatoare, ci a vă face timp pentru a vă crea un mediu plăcut de comunicare, plimbare, conexiune emoțională etc.

Acordați-vă spațiu unul celuilalt. Chiar dacă sunteți foarte apropiați, păstrați-vă individualitatea în afara relației. Acordați-vă spațiu în mod ocazional, lăsați partenerul să-și urmeze hobby-urile și activitățile care-l fac să se simtă bine.

Fiți sinceri unul cu celălalt: nu ascundeți lucruri atunci când sunteți supărați. Discutați despre orice nemulțumire și găsiți împreună soluții care să vă facă să ieșiți din stările de supărare.

Respectați-vă și fiți drăguți unul cu celălalt. Respectul emană mereu bucurie și energie pozitivă, iar amabilitatea și recunoștința reciprocă sunt pilonii unei relații de lungă durată.

Faceți amor în mod spontan, nu vă fie frică să fiți moderni la acest aspect și să vă bucurați la maxim de relațiile trupești, pentru că acestea reprezintă unul din cele mai importante aspecte ale unei relații sănătoase de cuplu.

Respectaţi-vă intimitățile și limitele în ce privește confidențialitatea în relație. Nu compromiteți aspectele intime, spălându-vă rufele în public. Sunt lucruri care trebuiesc păstrate numai între voi doi.
Iertați-vă greșelile, declarați-vă cât mai des iubirea și păstrați fericirea în cuplu. Faptele și nu vorbele demonstrează iubirea adevărată iar ele nu trebuiesc neglijate.

Iubiți-vă și prețuiți-vă cât mai mult pe zi ce trece, în ciuda tuturor problemelor și obstacolelor care pot să apară în viață!

12 comentarii


 1. stii ce-mi place cel mai mult? Ca ai vorbit despre o relatie fericita, nu perfecta, asa cum vorbesc altii. Pentru ca relatii perfecte eu nu cred ca exista. Sinceritatea si respectul cred ca devin ingredientele principale intr-o relatie atunci cand dispare pasiunea aia nebuna de inceput.

  Răspunde

 2. Nu stiu daca exista o reteta fixa petru o relatie fericita si perfecta, Depinde de fiecare persoana in parte si daca isi doresc cu adevarat relatia fericita

  Răspunde

 3. Dupa ceva ani e destul de usor sa uitam aceste aspecte care dau savoare relatiei dar daca exista dragoste, prietenie si respect, un mic refresh rezolva situatia.

  Răspunde

 4. Nici nu e chiar așa de greu! Viața e atât de frumoasă!!! Dacă există iubire, celelalte vin de la sine! Ar trebui să ținem toți cont de aceste sfaturi! Și să le și aplicăm, desigur!

  Răspunde

 5. Si eu am tot incercat de-a lungul timpului diverse metode de a mentine liniste si armonia in cuplu, sa alung monotonia… Dar uneori functioneaza, alteori nu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.