Sosesc containerele pe santier, iar muncitorii nu mai pleaca!

Pe santierul nostru au aparut complicatiile de luna trecuta. Muncitorii vin, stau 2-3 zile, isi strang lucrurile si pleaca. Ingrijorarea ne apasa fiindca in contractul cu beneficiarul sunt prevazute penalizari substantiale in cazul in care nu este respectat termenul de dare in folosinta a imobilelor.

Ca sef de santier m-am interest ce au muncitorii de pleaca, apoi am inteles care este adevarul. Lipsesc containere santier pe care sa le transforme in dormitoare sa se odihneasca si ei decent. S-au saturat sa puna saltele pe care le aduc cu ei de-acasa pe jos in camerele fara geamuri si toata raceala de la cimentul de pe jos sa le afecteze oasele si dintii!

 

Abia acum le inteleg nemultumirile, cand un constructor indraznet a venit direct sa discute cu mine. Da, totul era improvizat: locul in care isi faceau de mancare, se spalau sau isi spalau hainele, dormitoarele, iar pentru necesitati erau obligati sa se duca in mallul de peste drum.

Cum de nu am stiut toate aceste? Un om nu poate lucra in aceste conditii! Sa nu ai apa curenta sa iti speli bine mainile inainte de masa si apa calda sa iti faci dus la sfarsitul fiecarei zile de munca este inuman, mai ales ca vorbim despre constructii, una dintre cele mai murdare meserii.

Am negociat cu reprezentantul muncitorilor si i-am implorat sa ramana in schimbul unei prime, cu promisiunea ca in maximum 2 zile vor avea grupurile sanitare si dormitoarele dorite.

Apoi am inceput sa sun prietenii, sefi de santier si ei, dar cu experienta, spre deosebire de mine, care sunt la inceput de drum. De la ei am aflat ca in Romania, adevarata sursa de containere ieftine si rezistente este firma Cabine-containere.ro care le livreaza si la adresa indicata de cumparator si are in stoc o gama variata de containere. De fapt constructiile, cu exceptia grupurilor sanitare prevazute cu instalatie de canalizare si apa curenta, sunt versatile si in asta consta marele lor avantaj. Poti lua o cabina de paza pe care ulterior o tranformi intr-un birou de informatii. Comanzi un container-dormitor, dar cand nu mai sta nimeni in el, devine depozit de ambalaje sau de materiale.

Va dati seama ca auzind aceste lucruri, am fost tare multumit. La fel de multumit am fost de informatia conform careia, la o comanda mai mare, pretul se negociaza.

Gata, ieri am plasat comanda si am negociat, iar astazi sosesc containerele, constructorii nu mai au motiv sa plece si ne vom apuca serios de lucrare! Daca as fi stiut asta de la inceput nu pierdeam muncitorii foarte buni si loiali, iar blocurile erau inaltate!

In calitate de angajatori investiti in containere, fiindca nu se stie unde sunteti nevoiti sa va duceti salariatii, iar aceste locuinte sunt foarte confortabile, daca sunt decent mobilate si racordate la electricitate, apa curenta si canalizare! Unui container de locuit, daca i se ataseaza un grup sanitar, apartamentul este gata, tocmai de aceea multi oameni care nu isi permit o casa, recurg la acesta solutie imobiliara care ii costa mult mai putin.

Un comentariu


  1. daca ai angajati din provincie, chiar e o miscare buna sa le oferi astfel de containere pe post de locuinta de serviciu sezoniera. Nu mai pierd bani cu cazarea in alta parte, nu mai pierd timp pe drum si sunt mai loiali firmei.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.