Cabinet psiholog București

cabinet psiholog

 Cabinet psiholog București  este un spațiu în care terapeutul, psihologul, specialistul adică, își sprijină pacientul, clientul pentru a-și regăși echilibrul și sănătatea mentală. Terapia psihologică este un demers care alina suferințele sufletului și este la fel de importantă că medicația și tratamentul bolilor corpului.

Momentele esențiale din istoria psihoterapiei se înșiră încă din antichitate. Studiul psihologiei începe cu din lucrarea celebra “Despre suflet” a lui Aristotel, această fiind  prima consemnată istoric că făcând parte din operele psihologiei.Că știință modernă, psihologia a apărut în sec. XIX, fiind fondată pe bazele științelor biologice și sociale, folosind metode diferite de cercetare.

Pe parcursul dezvoltării sale, psihologia s-a împărțit în mai multe ramuri (psihologia generală, psihologia copilului, psihologia pedagogică (psihologia muncii, psiho-pedagogia), o dată  cu apariția unor teorii care explicau evoluția comportamentul uman. Amalgamul psihoterapiei cu alte științe cum ar fi : medicină, filozofia, chiar religia, a scos la rampă nume de rezonanță în acest domeniu: pe Lao-Tzi, Confucius, Siun-Tzi, Van-Ciun, arabii Ibn-Șînă, Avicena,  evreul Maimonide, etc.

 În  antichitatea greacă îi găsim pe Aristotel, Hipocrate, Democrit, Platon, Socrate, Pitagora, Heraclit din Efes, Parmenide și alțîi,  care au contribuit la bazele psihoterapiei de astăzi datorită căutării legăturilor între  suflet, spirit și materie.  Hipocrate de exemplu atribuia tulburările și maladiile nervoase problemelor de natură sexuală iar Paracelsus rămâne celebru  pentru că recomandă metode similare cu psihoterapia de astăzi că fiind eficace în tratamentul suferinței psihice.  Primii inițiatori ai teoriile dezvoltate în următoarea perioadă, strâns legate de  psihologie și psihoterapie, sunt Thomas d’Aquino și Roger Bacon, mai apoi Descartes, Spinoza, Berkeley, Hume etc.

În secolul trecut a venit rândul numelor grele din psihologie /psihoterapie, care au făcut istorie și au lăsat în urmă creațîi fundamentale: Freud, părintele psihanalizei și al psihoterapiei, Jung, Rogers, Adler, Erickson etc. Psihoterapia este împărțită în multe școli și curente .Indiferent de orientare și de proveniență, terapia psihologică este născută din dorința de a ajută pe cel ce suferă de boli psihice și pentru a-I restabili liniște, echilibrul interior și starea de bine.

 Psihologia este un suport de valoare pentru sufletele zbuciumate și este diferită de ceea ce îți imaginezi din cărți sau filme. Terapeutul este pregătit să ofere răspunsuri, să sondeze în interiorul sufletelor și să dezvolte teorii și să găsească soluțîi pentru problemele pacienților săi. Procesul therapeutic este cuprins între trecut și viitor, analizează toate evenimentele care sunt în măsură să influențeze persoană în bine sau rău și identifica factorii care au condus la maladia psihică.

Psihicul uman este imensă pânză de păianjen formată din sentimente, emoțîi, întâmplări, cee ace cunoaștem și necunoscut, mister și secrete, pânză a cărei margine nu o percepem, în care ne prindem cînd ne naștem  și ne zbatem până la moarte . Dacă ne zbatem în pânză de păianjen în care suntem prinși fără a gândi în ansamblu, vom înainta dificil, foarte greu… însă dacă vom privi dincolo de aparențe vom observă că putem merge relaxați și că de fapt pânza de păianjen o putem transformă în ceea ce ne dorim, făcând că viața să fie așa cum ne-o clădim singuri și cum n-o imaginăm.

Oamenii se nasc  cu o structură psihologică pregătită să seteze comportamente și trăiri pe care le vom adapta și le vom utiliza în raport cu evenimentele trăite de-a lungul viețîi noastre, de modul în care ne conducem viața. Psihicul ne învață să ne protejăm de noi înșine, să evităm ceea ce ne displace și să ne folosim imaginația pentru a construi ipoteze și idei.

De-a lungul istoriei acestui domeniu, s-au folosit diverse metode pentru a studia experiențele și comportamentul uman. Unii cercetători au pus accentul exclusiv pe comportamentul observabil, în timp ce alțîi au inclus în analizele lor și studii ale proceselor raționale ale subiecților.

Unii psihologi au încercat să găsească explicațîi prin studierea oamenilor în mediul lor de viață. Alțîi s-au concentrat asupra demontării proceselor psihologice în cele mai mici fragmente ale lor, până la impulsurile nervoase individuale. Când oamenii sunt confruntați cu o situație nouă, ei folosesc aceste semnale din rețeaua lor cognitivă pentru a evalua în minte diversele posibilități de a acționa. Astfel, experiențele din trecut îi ajută să aibă reacții  corecte în prezent. În spatele fiecăreia dintre aceste modlaitati de acțiune se află un alt „model” care descrie cum acționează oamenii și de ce fac ceea ce fac, care este rolul proceselor mentale și fiziologice și de ce indivizii sunt diferiți între ei.

Cabinet psiholog București are rolul de a oferi un proces terapeutic corect pacienților. Nu este nicicum nu este un proces simplu. Nu reprezintă doar o discuție  de genul acelei care o porți cu un prieten sau cu o prietenă sau cu o rudă apropiată. Lupta este interioară, iar pacientul se simte constrâns la acțiuni care duc la exteriorizarea problemelor sale. Nu este niciodată ușor să recunoști frământările lăuntrice, să le expui sis a încerci să le vindeci.

O luptă pe care clientul o poartă conform strategiei construită treptat, împreună cu psihologul, lstrategie care se poate schimbă sau poate să ducă uneori la eșec doar pentru a reuși să se identifice cu drumul pe care îl dorește cu adevărat.

Într-adevăr, din anumite aspecte, este cel mai bun terapeut al lui însuși, cu condiția de a consitentiza că are  o oglindă care îl ajută să se vadă cum este în realitate, dincolo de percepția proprie și această oglindă este psihologul. În cabinet, pacientul își regăsește imaginea pierdută și își recompune echilibrul sub analiză și supravegherea specialistului.

Psihoterapia este clădită pe încredere și professionalism, iar cliențîi care pășesc pragul cabinet psihologie București se așteaptă la o relație confidențială și sigură cu psihologul care îi tratează. În acest sens, se construiește un raport de calitate între psiholog și pacient iar rezultatul va satisfice așteptările. Orice problema psihică și sufletească se agravează în timp și lasă urme adânci în psihic dacă nu este identificată și tratată corespunzător.

Un comentariu


  1. si mie mi s-a recomandat sa merg la psiholog, dar nu am ajuns pentru ca eu cred mai mult in puterea autosugestiei decat in terapie. Adica sunt convinsa ca iti face bine sa fii ascultat si ghidat pentru a face fata mai usor problemelor, dar puterea cred ca e in mine. Si mai e ceva- as fi mers la psiholog daca as fi gasit un cabinet cu preturi mai accesibile.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.