Ce patesti, daca nu ai autorizatie psi!

Ne-am pregatit temeinic pentru controlul celor de la psi. Ne-am documentat pe internet si am instruit corespunzator salariatii. Am pus la punct sistemele de evacuare in caz de situatie de urgenta, angajatii au fost instruiti si stiu sa raspunda la orice intrebari referitoare la prevenirea si stingerea incendiilor, din punctul nostru de vedere nu avem de ce sa ne temem. Iata sosesc si le iesim in intampinare zambind (nu cu paine si sare, ca nu se face!)

Nu credeam vreodata ca poate cineva sa ma blocheze de la prima intrebare si sa pic la proba eliminatorie! Doamne, retraiam cosmarul de la facultate, cand dadeam admitere la Litere si era proba eliminatorie.

Invatam tot anul: romane obiective, subiective, definitia artei poetice, tipuri de perspective narative, patru manuale din scoarta in scoarta si picam la proba eliminatorie fiindca imi pica un text imposibil de impartit in fraze sau nu le placea celor din comisie ochii si atitudinea mea.

Autorizatie PSI aveti? Cu asta incepem. Va rugam sa ne-o aratati sa o vedem si noi!

Am inceput sa rad nervos. Imi placea si pleonasmul pe care il facusera in finalul replici “sa ne-o aratati sa o vedem si noi”, fiindca nu puteam sa le-o aratam sa nu vada, dar de unde sa arati ceea ce nu ai?

-Pai, care autorizatie? Nu am stiut ca trebuie asa ceva, dar haideti sa vedeti procesele verbale de instruire si sa le puneti intrebari salariatilor…

Faceam si eu ca studentul de la Agronomie care a invatat usturoiul pentru examen, dar ii pica pe bilet ceapa: “Stiti, ceapa ca si usturoriul…”

Nu a tinut. Ne-au amendat si ne-au amenintat ca daca la urmatoarea vizita nu prezentam autorizatia psi inainte de a ne spune: “Buna ziua”, vom achita alta amenda.

Si uite asa am picat noi la proba eliminatorie si ne-am gandit cum facem sa nu platim amenzi dupa amenzi.

Ne-am interesat la colaboratorii nostri si am cautat informatii pe internet si am ajuns la Protecons.ro, specialisti cu experienta care se ocupa de proiectare, consultanta si avizare, trei etape importante care scutesc de amenzi toate firmele si institutiile care apeleaza la sericiile lor. I-am ales dupa ce in portofoliu am vazut hoteluri de cinci stele, malluri si parcari uriase, companii de anvergura. In toate aceste cladiri isi desfasoara activitatea si tranziteaza zilnic mii de oameni.

Programarea s-a facut usor si vizita lor de lucru a demonstrat punctualitatea acestor profesionisti de exceptie. Mai intai ni s-a oferit consultanta, apoi s-au ocupat de proiectarea și instalarea sistemelor de detecție și alarmă incendiu. Pana la venirea lor nu am stiut de existenta sistemurilor care ajuta la desfumare mecanica la nevoie.

Echipamentele bine alese au fost testate si am fost instruiti cum sa le punem in functiune si cum sa dezactivam alarma, cand porneste suspicios. Pas cu pas ne-au convins in directia cea buna, iar la controlul urmator am prezentat autorizatia psi si am scapat de amenda.

In prezent nu am intrerupt colaborarea cu ei fiindca ne simtim protejati 100% si tinem amenzile de la organele de control departe de firma noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.