Puzzle-ul, capacitatea copilului de a se concentra pentru a rezolva un joc!

Jocul despre care vreau să vă vorbesc astăzi, puzzle-ul, este unul dintre cele mai educative pe care le poate avea un copil. Acesta îi încurajează pe copii să își descopere capacitatea de a rezolva un joc, de a se concentra asupra unei probleme de rezolvat, de a depăși un obstacol.

Prin puzzle, cei mici își dezvoltă abilitățile motorii fine, dar și coordonarea mână-ochi. Atunci când sunt mititei, acest joc este o provocare pentru ei. Nu este deloc ușor pentru o mână nesigură. Însă piesa pusă exact la locul în care trebuie este o reușită pentru ei, nu-i așa?

Puzzle-ul, capacitatea copilului de a se concentra pentru a rezolva un joc!

Un puzzle pe care Sofi l-a rezolvat cu ușurință este Animale domestice. Este pentru 3+ și conține 30 de piese. I-a plăcut foarte mult să pună piesele la locul lor, astfel încât să vadă pisica, cățelul, vaca, calul, capra, porcul și berbecul. După ce a reușit, foarte încântată a strigat: „Mami, uite pisica. Ce frumoasă este! Vezi, am reușit!

puzzle

Pentru Ante, acest 3D Glob Puzzle – Albă ca Zăpada a fost perfect. Abia aștepta să îl rezolve, de îndată ce a primit coletul. Mi s-a părut extrem de interesant când l-am văzut pe site-ul Libris.ro și eram sigură că îl va aprecia. Prin asamblarea pieselor curbate, poți realiza o suprafață sferică, astfel încât vei descoperi o imagine tridimensională cu personaje îndrăgite din basmul Albă ca zăpada.

Cu toții știm că joaca este principalul mod de a învăța al copiilor. Prin joc ei descoperă lumea, prin joc descoperă vorbirea, prin joc desoperă primele litere și cifre. Tot prin joc învață să rezolve probleme și să depășească obstacole.

Jucăriile pe care le alegem pentru copii trebuie să aibă capacitatea de a îi învăța ceva, altfel, consider că nu au niciun rost.

Abilitatea de a rezolva o problemă, oricare ar fi natura ei, de a te concentra până când găsești soluția potrivită este importantă în viața noastră, ca adulți, dar și în cea a copiilor.

De aceea văd ca fiind extrem de educativ puzzle-ul!

11 comentarii


  1. Aceste jocuri sunt foarte educative si instructive. Pe langa faptul ca cel mic isi imbogateste bagajul de cunostinte, il obliga sa fie determinat, perseverent si rabdator. Mi-ar placea si mie sa ma joc.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.