Avioane…sau ce mai jucam noi prin școala

Să nu-mi spuneți că nu vă mai amintiți de „avioane”, unul dintre jocurile copilăriei noastre. Jucam prin ore, prin pauze. 1-B…7-C. Jucam cu drag…pe lângă multe alte jocuri, jocurile copilăriei noastre, nu jocurile online de care se bucură copiii noștri acum!

avioane

Vă mai amintiți de avioane?

Eu mi-am învățat fata cea mare să joace pe lângă avioane și alte jocuri pe care le jucam eu când eram mică. Jucăm spânzurătoarea, de-a v-ați ascunselea, joc la care participă și picea. Lor le place mai mult să se ascundă, iar eu să le caut. Habar nu aveți ce ingenioase sunt…ce locuri ciudate aleg să se ascundă. Dar este plăcut că lasă televizorul și tableta pentru un joc fizic.

Șotronul, este un alt joc pe care îl adoram când eram ca Ante. Astă vară am văzut un șotron în parc și am început să sar într-un picior. Fetele m-au urmat și am învățat-o și pe Ante, Sofi era prea mică să înțeleagă. Bineînțeles că majoritatea oamenilor m-au privit ca pe o „loca”…doar săream șotron. Până și soțul mi-a spus că se uită cam ciudat oamenii la mine, poate ar trebui să nu mai sar într-un picior. 😛

1, 2, 3, la perete stai…pe acesta vi-l mai amintiți? Este superîn primul rând pentru că dezvoltă atenția, viteza de reacție și abilitatea copilului de a stategiza. Copilașii se întrec care ajunge primul până la un perete, perete unde se află un alt copilaș care îi încurcă îi trimite înapoi la start.

Flori, fete sau băieți – un alt joc pe care îl jucam cu drag împreună cu prietenii și prietenele de afară. Astfel aflam multe lucruri unii despre ceilalți, ce actori ne plac, ce flori, ce fete sau băieți.

Și mai sunt…multe joculețe și activități care nu ne permiteau să intrăm în casă prea devreme. Voi vă mai amintiți ce jocuri v-au încântat copilăria? V-ați învățat copilașii aceste jocuri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.