Iubește viața pe care o ai, alta nu mai primești!

Viața este cel mai frumos miracol de la Dumnezeu, iubește-o! Zilele trecute, îmi admiram fetele…minunile mele din viață. Una scria, cealaltă se juca. Oare voi reuşi să le dau o educație bună? Privind în urmă la viața mea, sunt mândră de ce am realizat. Am două comori superbe, am un soț minunat şi avem casa noastră.

Sunt fericită şi încerc să le învăț pe fete să se bucure de fiecare clipă, de fiecare lucru mărunt. Să nu poarte ranchiună, să nu urmărească răzbunare. Merg pe stradă şi văd des fețe triste, oameni care se grăbesc, uitând parcă să mai trăiască. Uitând să se bucure de ce au, uitând să nu mai alerge după…oare după ce aleargă?

Nu ai decât o viață! Iubește-o!

iubește

Am citit mai demult un citat…nu mai ştiu unde, însă mi-a plăcut maxim. „Nu trăi în trecut, nu visa la viitor, concentrează-ți toate eforturile în prezent.” Mare adevăr…uităm să trăim clipa. Ne canalizăm atenția întreagă asupra muncii, pe ce avem de făcut, ce trebuie să cumpărăm…Am o prietenă, lucrează atât de mult încât îmi spune că își vede fetița doar când doarme. Dimineața pleacă înainte să se trezească, seara ajunge după ce adoarme. În condițiile în care s-a întors la muncă când fetița avea 3 luni. Și am întrebat-o…unde e bucuria, fericirea de a-ți auzi copilul strigându-te, spunându-ți te iubesc, îmbrățișându-te cu drag? A spus că în weekend are parte de toate acestea…Trebuie să câștige bani…Trist, dar adevărat!

Viața noastră nu este în viitor și nici în trecut. Ar trebui să o trăim încet, să înțelegem ceva din ea…să nu fie doar o piesă de teatru care se derulează prea repede. A trăi clipa înseamnă să urmăresști un film la televizor, să citești o carte cu drag. Să joci jocuri cu copilul tău și să îl îmbrățișezi puternic. Să te plimbi cu soțul, să iubești cu pasiune. Să râzi, să plângi, să iubești, să suferi, să te bucuri ca un copil! Trăiește viața, acordând importanță fiecărei clipe din ea.

Marele Nicolae Iorga avea o vorbă: “Pierzi în viață ani și la moarte cerșești o clipă„. Mare dreptate avea! Așadar, trăiește clipa și bucură-te de viață! Anii nu se mai întorc!

16 comentarii


  1. Cele 2 citate pe care le-ai pus sunt perfecte. Nu le stiam si poate ca le-am apreciat cu atat mai mult. Este drept ca trebuie sa apreciem copii si sa ne traim intens clipa si incerc sa o inteleg si pe acea prietena care vrea sa faca bani. Considera ca cumparandu-i tot ce are nevoie copilului poate suplini lipsa ei.`Normal ca nu este corect dar … ce sa-i faci

    Răspunde

    1. Nu judec…nu am facut-o niciodata, si mai ales nu prieteni…fiecare face cum crede ca este mai bine pentru el. Insa mie sincer…nu-mi vine sa ma mai intorc la servici, atat de mult timp as vrea sa mai petrec cu fetele mele, mai ales acum cand sunt inca mici…

      Răspunde

  2. Foarte mare dreptate ai c acest articol, chiar ca fiecare clipa trebuie traita si sa ne multumim cu viata pe care o avem. Poate ca unele persoane nu sunt ca noi si nici noi ca altii, dar fiecare isi traieste viata in felul sau.

    Răspunde

    1. Asta ar trebui sa apreciem cel mai mult…viata noastra, de acum, din prezent…sa ne bucuram de tot ce este in viata noastra.

      Răspunde

  3. Uneori alegram dupa lcururi marete si uitam sa ne bucuram de cele care ne fac de fapt fericiti. Uitam sa traim in prezent gandindu-ne mereu la viitor. 🙁

    Răspunde

  4. Cata dreptate ai! Chiar aseara meditam la acest subiect si am ajuns la aceeasi concluzie ca si tine, ca trebuie sa ne bucuram de prezent fiindca e singurul lucru pe care il avem.

    Răspunde

  5. Imi place citatul, de la o vreme chiar ma gandeam si eu ca mereu asteptam ceva si nu traim clipa. Iar cand momentul asteptat vine, trece imediat si apoi asteptam urmatorea sarbatoare, zi de nastere sau mai stiu eu ce.

    Răspunde

  6. Am tot spus ca nu stim sa apreciem viata. Ar trebui sa ne buucuram mai mult, sa o traim frumos si sa ii inspiram si pe altii.

    Răspunde

  7. Imi place mesajul tau. Viata trebuie iubita, e un dar pana la urma. Dar cred ca trebuie sa o traim in mod chibzuit, tocmai pentru ca stiu ca ne asteapta ceva mai bun! 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.