De ce este importanta hidratarea tenului?

Niciodata sa nu neglijam pielea, cu hidratarea corecta vom avea si un ten sanatos.

Hidratarea – extrem de importanta pentru un ten sanatos

Sanatatea, fermitatea si luminozitatea tenului sunt in stransa legatura cu hidratarea pielii. Apa ajuta la transportul nutrientilor catre celule, la evacuarea deseurilor si contribuie astfel la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii.

Un aport corect de apa catre celule presupune, in primul rand, sa bem apa regulat. Asta inseamna sa nu sa asteptam senzatia de sete. Insa pentru o piele hidratata nu este nevoie doar de lichide, ci si de alte substante pe care organismul le sintetizeaza singur.

Hidratarea corecta asigura mentinerea supletii fibrelor de colagen. Fibrele de colagen sunt mai rezistente si au o durata de viata mai mare daca sunt lubrifiate si hranite corespunzator, printr-un aport optim de apa la nivelul tesutului respectiv.

Un prim pas pentru hidratarea tenului este sa identifici ce tip de ten ai, pentru a sti astfel care este crema de fata potrivita pentru tipul tau de ten.

Lipsa apei in organism se reflecta cel mai vizibil la nivelul epidermei. Pielea devine uscata, dura si se descuameaza, chiar si pentru un ten gras. O fata stralucitoare si un corp catifelat nu se pot obtine dacat prin hidratare.

Sper ca ati inteles cat de importanta este o hidratare corecta a tenului si nu veti neglija acest aspect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.