Sa nu va fie teama sa duceti copilul la cabinet stomatologic

Este extrem de importanta vizita la un cabinet stomatologic. Vizita cu un copil! Cand am observat ca fetitei mele ii creste dintisorul in spatele celui de lapte, trebuie sa recunosc ca m-am speriat. Mi-a fost teama ca va avea o dantura urata, din cauza aceasta, cand va fi mare. Dar, am aflat ca nu va fi asa.

poza-4-slide-980x445

Unde gasim un cabinet stomatologic bun pentru copii?

Primul lucru a fost sa caut un cabinet stomatologic care sa lucreze cu copiii. Nu toti doctorii stomatologi trateaza si copiii. Si l-am gasit. Clinica Dr. Danciu este primul cabinet stomatologic din Sebes, construit imediat dupa revolutie. Anii de experienta, ca si investitiile efectuate in mod permanent in echipamente de tehnica medicala de inalta calitate au condus la efectuarea unor lucrari stomatologice performante,  apreciate atat de pacienti din tara cat si in strainatate.

Laboratorul dentar din cadrul clinicii este dotat cu aparatura medicala moderna. Tehnicienii care opereaza in cadrul unitatii sunt supusi permanent unui proces de perfectionare proprie, cat si prin cursuri efectuate in cadrul unitatii sau in strainatate.

Doctorul i-a vorbit foarte frumos fiicei mele, extrem de cald. A linistit-o si i-a explicat ca este extrem de important sa il vizitam, cel putin o data la  luni. Dintisorul de lapte a iesit destul de usor. Domnul doctor a invatat-o pe fiica mea sa impinga cu limba dintisorul, astfel incat in scurt timp sa se alinieze cu ceilalti. Si mi-a explicat ca nu este o ciudatenie, se intampla frecvent la copilasi.

cabinet

Am invatat lucruri destul de importante aici la cabinet. De exemplu

Care sunt cauzele cariilor de biberon?

  • Nu lasati copilul sa adoarma cu biberonul in gura. In timpul somnului, lichidele care contin zahar raman in contact cu dintii si pot duce la formarea cariilor dentare. Ciar si laptele matern si laptele pentru sugari contin zahar.
    • Nu prelungiti alaptarea si nu lasati sugarul sa adoarma in timpul alaptarii.
    • Nu lasati biberonul la dispozitia copilului tot timpul.
  • Nu lasati copilul sa adoarma cu biberonul in gura!
  • Copilul poate adormi si fara biberon! Incercati unul dintre urmatoarele cinci trucuri:

• Lasati copilul sa adoarma cu o paturica, ursulet, papusa sau cu jucăria favorita, pentru a se simti in siguranta.
• Cantati-i copilului incet sau puneti-i o muzica linistitoare.
• Tineti-l in brate sau leganati-l.
• Masati-l pe spate pentru a-l ajuta sa se relaxeze.
• Cititi-i sau spuneti-i o poveste.

Cum putem peria dinţii unui copil mic?

Este recomandabil sa supravegheati copilul pana la varsta de sase ani cand se spala pe dinti, urmand aceste reguli:

– Utilizati o pasta de dinti fluorurata recomandata de medicul dentist, intr-o cantitate cat un bob de mazare. Supravegheati copilul sa nu inghita pasta de dinti.

– Utilizati o periuţa cu peri moi si periati intai suprafetele interioare ale tuturor dintilor, pentru ca acolo se acumuleaza in principal placa bacteriana. Inclinati periuta pe linia gingiei. Periati usor inainte si inapoi.

– Curatati suprafetele exterioare ale tuturor dintilor. Inclinati periuta pe linia gingiei. Periati usor inainte si inapoi.

– Asezati periuta astfel incat perii sa fie perpendiculari pe suprafata ocluzala a molarilor. Periati usor inainte si inapoi.

Toate aceste informatii si multe altele le gasiti si pe pagina de facebook sau facand o programare la numarul de telefon +40 258 731 211 sau Tel mobil Dr. Danciu Nicolae 0744618072t. De asemenea ii gasiti si la adresa Str. Aviator Olteanu, Sebes, jud. Alba, e-mail: office@clinicadanciu.ro

 Voi mergeti cu copiii la doctorul stomatolog? La ce varsta ati inceput sa ii imprieteniti cu cabinetul stomalogic

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.