Black Tie – clasic sobru sau chic reinventat? Tu cum preferi?

Femeia chic este întotdeauna un pic diferită, nu în urma tendințelor, ci, întotdeauna, oarecum distanțată de ele” – Emily Post

 logo

Majoritatea când auzim de un anumit cod vestimentar, ne punem mâinile în cap. Ce sunt codurile vestimentare, de ce trebuie să ne batem capul cu ele şi mai ales la ce ne folosesc?

De ce scriu aceste rânduri? În urmă cu puțin timp, am primit o invitație la o strângere de fonduri. Pe “invitația” obligatorie la care trebuie să particip, aveam trecut dress-codul Black Tie.

Pentru cei care nu ştiu, Black Tie este cel mai riguros şi elegant cod vestimentar.

Pentru barbați un astfel de cod vestimentar presupune costum negru, brâu sau vestă, papion negru sau cravată simplă neagră şi pantofi eleganți, ideal din lac.

Doamnele sunt cele care trebuie să aloce o atenție sporită ținutei şi să facă investiții mai importante. Obligatoriu rochie lungă, însă eu spun că merg şi rochii scurte, elegante, de evitat sunt decolteurile foarte adânci sau spatele complet gol.

Acum că v-am captat atenția şi ați înțeles noțiunea de Black Tie, vreau să vă mai spun un lucru: puteți respecta 100 % regulile impuse de acest cod vestimentar sau să îl adaptați la un stil propriu vouă, păstrându-i nota de eleganță.

Cu un stil chic, poți impresiona la eveniment!

Invitația am acceptat-o, bineînțeles, „trebuia”…interese de serviciu, dar nu îmi pare rău. Îmi plac foarte mult evenimentele, însă ținuta mea va fi elegantă, dar nu atât de sobră.

Astfel am ales o rochie elegantă, scurtă, însă nefiind adepta negrului, am optat pentru o culoare plăcuta ochiului, perfectă pentru eveniment, un albastru metalizat.

Chic

Rochița nu o pot purta decât împreună cu un pantof cu toc negru, elegant, dar confortabil în acelaşi timp.

Şi pentru că nu pot, totuşi, să nu țin cont deloc de recomandările specialiştilor, la capitolul accesorii voi purta bijuterii mici, discrete, cu perle şi o geantă mică, în ton cu ținuta.

Invitația este pentru două persoane, deci nu îl pot uita pe soțul meu. Bărbatul este oglinda femeii! Soțul meu va îmbrăca un costum elegant, în ton cu ținuta mea, de culoare albastră, cu o cămaşă elegantă, albă, cu dungulițe albastre, cravata albastră şi o pereche de pantofi negri, de lac.

large_img_763081

Fotografiile aparțin site-ului Answear, site care m-a inspirat în alegerea ținutelor potrivite pentru acest eveniment important. ANSWEAR.com este primul magazin multibrand din Polonia care oferă o gamă foarte largă de produse. Aici poți face cumpărături pentru întreaga familie întrucât oferta cuprinde produse pentru femei, bărbați și copii. Repede, sigur și, ce este cel mai important, fără să ieși din casă.

https://www.facebook.com/answearro/videos/552224111650829/

Aşadar poți adopta la un eveniment Black Tie o ținută elegantă, adaptată stilului tău propriu, pe care l-ai descoperit şi care te avantajează.

Industria modei promite să te ajute să-ți găsești o identitate instantanee pe care s-o afișezi lumii. Asta reprezintă moda ca imagine. Stilul este cu totul altceva. Şi pentru a-l descoperi şi dezvolta, trebuie să renunțăm la ideea că ne putem regăsi în imaginea altora.” – Joy Venturini Bianchi

Acest articol participă la proba cu numărul 1 din SuperBlog 2016!

31 de comentarii


 1. Desi am aflat doar de putin timp de acest site, tinutele construite pe baza propunerilor lor m-au ajutat la mai multe evenimente atat formale cat si informale. Ma bucur ca ai adus putina lumina in acest cod vestimentar destul de putin accesat- Black Tie.

  Răspunde

  1. Nu pot sa spun ca nu imi place negrul, mai ales la rochite…dar pe mine nu ma avantajeaza chiar deloc 🙂

   Răspunde

  1. Da, negrul este o culoare eleganta, dar poti adapta si alte culori, astfel incat tinuta ta sa se deosebeasca prin eleganta! Parerea mea 🙂

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.