Alimente care te mentin tanara

Alimente care te mentin tanara…exista, sunt cele despre care se spune ca incetinesc procesul de imbatranire.

Nu exista nicio crema-minune care sa faca sa dispara ridurile pentru totdeauna, dar exista unele lucruri pe care le putem face pentru a preveni imbatranirea si pentru a ne mentine sanatosi si tineri, lucruri care nu implica nici macar o vizita la medicul estetician si nici macar o operatie, ci doar atentie la ceea ce alegem sa punem pe farfurie la urmatoarea masa.

alimente

Alimente care te mentin tanara

Lintea rosie intra in categoria proteinelor vegetale, bogata in fibre, o cana de linte rosie asigurand mai mult de jumatate din necesarul zilnic recomandat de fibre. De retinut ca lintea rosie este un foate bun substitut pentru carne.

Amarantul este o cereala antica, considerata o proteina completa si una dintre cele mai bogate surse vegetale de calciu, magneziu si fier. Amarantul este cel mai bun substitut pentru orice tip de cereala rafinata, putand fi amestecat in mancaruri de legume, budinci, macinat in faina sau expandat ca si popcornul.

Natto (boabe de soia fermentata) este o mancare foarte apreciata in cultura japoneza, extrem de bogata in vitamina K, cu un rol foarte important in intarirea oaselor.

Caracatita este o foarte buna sursa de proteine, de trei ori mai putina grasime decat carnea de vita si, prin urmare nu exista motive sa iti faci griji pentru colestorol.Un alt plus pentru caracatita este ca imbunatateste sanatatea inimii.

Spanacul este cea mai buna sursa de vitamina C pe care corpul o foloseste in procesul de poductie a sebumului. Spanacul este considerata balsamul natural al copului, intrucat mentine parul stralucitor si sanatos, prevenind uscarea acestuia. Cu ajutorul spanacului, pielea lupta impotriva imbatranirii.

Principiile cele mai importante ale unei diete care sa ne mentina tineri sustin ceea ce multi dintre noi stiu deja, faptul ca ar trebui sa consumam putine calorii si sa mentinem, pe cat posibil, un nivel scazut al grasimilor din alimentatia noastra. La asta se adauga consumul de legume si fructe proaspete, de cereale integrale si de peste. Dar exista unele alimente care pot incetini procesul de imbatranire si te pot mentine sanatos si in forma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.