Tratamentul prin joc al ambliopiei consta in anumite exercitii propuse cu ajutorul carora vederea se va imbunatati rapid. Antrenarea vizuala suplimentara duce la recuperarea mult mai rapida a vederii, permitand astfel reducerea orelor de ocluzie care dau copilului o nota de disconfort.
Ce este ambliopia?
Ambliopia sau „ochiul lenes” este o afectiune mult mai raspandita in randul copiilor mici. Afectiunea este caracterizata de o performanta slaba a unuia sau chiar a ambilor ochi. Vazul este simtul cu ajutorul caruia copilul se dezvolta in mod armonios, invatand, orientandu-se in spatiu; de aceea o vedere slaba afecteaza dezvoltarea copilului, aparand dificultatile de integrare scolara si sociala. Desi ochiul este perfect normal din punct de vedere anatomic, imaginea formata pe creier nu este cea corecta.
Tratamentul prin joc antreneaza creierul si ajuta ochiul
Programul informatic AMBLIONET oferit de optisan.ro este un program informatic de recuperare a vederii ochiului lenes. Aceasta aplicatie imbunatateste vederea, fiind interactiva si distractiva.
Programul de tratament prin joc al Ambliopiei este un tratament rapid, la domiciliu, fara costuri si cabinete medicale.
Care sunt beneficiile tratarii ambliopiei?
- o imbunatatire medie a acuitatii vizuale cu 30%
- vederea ramane stabila pe tot parcursul vietii
- creste sensibilitatea la contrast
- imbunatateste vederea binoculara
Primele rezultate ale acestui tratament apar dupa prima saptamana de utilizare, iar rezultatele pot fi observate in graficul afisat de program. Medicul monitorizeaza permanent evolutia tratamentului, creandu-se o legatura stransa intre acesta si pacient.
Cauzele ambliopiei
Cel mai frecvent, ambliopia apare ca urmare a unei diferente refractive intre cei doi ochi, ochiul cu defect mai mare de refractie, devenind ambliop. O alta cauza importanta a ambliopiei este strabismul, caz in care, ochiul care deviaza devine ambliop. Din cauza alinierii necorespunzătoare a ochilor, imaginile primite de către creier de la cei doi ochi nu corespund datorită faptului că aceștia văd imagini diferite. Astfel, imaginile primite de la ochiul cu strabism ajung să fie ignorate de către creier, instalându-se ambliopia.
De cele mai multe ori ambliopia nu este detectata clinic. Neindemanarea unui copil, accidentarea frecventa prin neaprecierea corecta a distantelor, toate acestea pot fi un semnal de alarma pentru existenta ambliopiei.
Ambliopia apare de regulă în primii ani de viață, fiind una dintre cele mai comune afecțiuni care cauzează probleme de vedere în rândul copiilor. Este extrem de important ca tratamentul sa inceapa cu cat mai devreme, ideal pana in varsta de 5 anisori. Din acest motiv, este foarte important sa ne ducem copiii la un consult oftalmologic pana la 5 ani.
Daca v-ati hotarat sa contactati clinica Optisan pentru programul specializat Amblionet, trebuie sa stiti ca o puteti face fizic pe str. Pietris, nr. 1, loc. Zalau, jud. Salaj, prin email: office@optisan.ro, sau prin telefon la numerele +40260.612.229 si +40746.672.215. Specialistii Optisan va vor da informatii despre acest program fara alte costuri.