Înapoi la școala! Înapoi la sport! Ajutor de la Decathlon!

Încă puțin și începe școala. Copiii sunt nerăbdători să își revadă colegii, profesorii, să relaționeze din nou între ei. Știm cu toții cât de importantă este comunicarea între copii, socializarea. Școala își deschide din nou brațele pentru a își primi elevii. Sala de sport și terenurile de sport așteaptă cu nerăbdare să fie din nou pline de copiii care practică diverse sporturi.

Sportul este esențial pentru dezvoltarea și creșterea copilului. Chiar dacă timpul nu le permite părinților să îi înscrie pe cei mici la diverse sporturi, în școală au câte două ore săptămânal de mișcare și educație fizică. Ceea ce este un lucru bun, nu?

Activitatea fizică în şcoală are o influenţă pozitivă asupra alimentaţiei şi a acţiunilor impulsive. Aceasta are două avantaje de care şcolile ar trebui să fie interesate: intervenţie în obezitatea infantilă, precum şi efect calmant asupra copiilor impulsivi.

Oportunităţile de desfăşurare a activităţii fizice în şcoală, includ timpul petrecut în sala de educaţie fizică, mişcarea, încălzirea, mersul pe jos sau cu bicicleta la şcoală, sporturi de recreere.

Înapoi la școala! Înapoi la sport!

La Decathlon a început campania Înapoi la școală! Înapoi la sport! Știm cu toții că Decathlon este magazinul sportivilor, atât cei de performanță, cât și amatori. Aici vei găsi cu siguranță absolut tot ce ai nevoie pentru a te bucura de mișcare, de sport, de exercițiu fizic. Și nu contează vârsta, pentru că Decathlon este magazinul tuturor!

Dragi părinți, dacă încă nu ați reușit să luați pentru copil un echipament care să îl ajute să practice sportul, atunci nu uitați să vizitați magazinele Decathlon. Un trening la un preț accesibil este exact ceea ce are nevoie cel mic. Adidașii de la Decathlon sunt extrem de comozi și ușori.

Elevii din ciclul primar care fac sport sunt mai susceptibili de a deveni adolescenţi activi. Aceștia, la rândul lor, vor fi mai susceptibili de a fi adulţi activi. Educația fizică din școli este una dintre materiile care pot influența, în mod decisiv, și rezultatele la celelalte discipline, susțin specialiștii din România.

Sportul – esențial pentru creșterea armonioasă a copilului!

Practicarea sportului, încă de pe băncile școlii este un necesar vital în viața fiecărui copil. Mai ales dacă acesta adoptă o postură greșită zilnic. Greutatea ghiozdanului care deformează axul coloanei vertebrale, riscul de a produce scolioza prin poziția necontrolată în bancă și multe alte greșeli, pot duce la afecțiuni ale sistemului muscular, osos, articular. Prin intermediul specialiștilor care predau educație fizică și sport, elevii sunt instruiți spre o dozare corectă a eforturilor în acest sens. Astfel încât cartilajele de creștere sunt stimulate spre o dezvoltare corectă a organismului. O dozare greșită, nesupravegheată, poate duce la încetinirea creșterii.

Comparând performanţele şcolare ale copiilor la engleză, matematică şi ştiinţe ale naturii, cercetătorii au descoperit o corelaţie directă între mişcarea fizică şi rezultatele bune la şcoală. Un mare avantaj pentru fete în privinţa ştiinţelor exacte.

Nu numai că oamenii sănătoşi se bucură de o calitate mai bună a vieţii. Dar aceştia au şi o creştere a productivităţii la locul de muncă. Sporturile practicate în şcoală au, de asemenea, un rol important în menţinerea copiilor activi la şcoală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.