Nu alege un avocat sub presiunea timpului!

 

Alegerea unui avocat devine o misiune deloc uşoară, însă nu imposibilă, dacă ai în vedere anumite aspecte importante. De aceea este bine să-l ai alături în momentele în care iei anumite decizii în plan juridic.

Avocaţii sunt foarte diferiţi, ca pregătire, experienţă, specializare, modalitate de abordare a cazurilor, dar şi ca tipologie umană. Este bine să ştii ceea ce vrei prin demersul juridic respectiv, dacă te afli în faţa profesionistului dorit şi cât de compatibil îl simţi cu cazul tău. 

Pentru a fi avocat nu este suficient să fii absolventul unei Facultăți de Drept acreditate. Pentru a fi avocat este necesar ca persoana care acordă consultanță juridică sau care te reprezintă într-un proces să fie înscrisă într-un Barou afiliat la Uniunea Națională a Barourilor din România. Profesia de avocat este foarte bine reglementată pe teritoriul țării prin Legea nr 51 din 1995 și Statutul Profesiei de Avocat.

Prin urmare, apelarea la o cunoștință nu te poate proteja împotriva unor situații cum ar fi: 

  • lipsa de confidențialitate,
  • existența unui conflict de interese,
  • lipsa unui contract în care să fie asumate de ambele părți obligațiile,
  • lipsa unei instituiții la care să te poți adresa în eventualitatea în care drepturile tale nu au fost respectate.

Indiferent că ești din Sibiu sau nu, avmconsult.ro are acoperire națională. preluând procese din întreaga țară

Apelează la un avocat atunci când ai de luat decizii majore în viață!

Relaţia avocat – client trebuie să fie bazată pe încredere. Un avocat trebuie să cunoască toate detaliile legate de caz, chiar aspectele pe care tu le consideri irelevante putând conţine indicii importante. Avocatul urăşte surprizele, de aceea trebuie să cunoască detalii incomode, chiar dacă nu-ţi face plăcere. Este penibil să le audă în premieră, în sala de judecată, de la adversar. Corelativ, un avocat bun nu trebuie să te mintă. Trebuie să-ţi ofere o perspectivă asupra a ceea ce urmează, procedural, dar şi în alte privinţe, trebuie să-ţi răspundă la toate întrebările tale şi pe înţelesul tău şi trebuie să fie un bun psiholog.

Întâlnirea cu avocatul constă într-o discuție deschisă în legătură cu problema juridică pe care o ai. Indiferent că este vorba de un dosar penal în care ești implicat, o problemă la locul de muncă sau faptul că ești chemat în judecată de cineva, important este să îi spui avocatului toate detaliile situației tale. Cu atât mai mult cele care te avantajează mai puțin.

Este de asemenea important să deții la tine toate actele pe care le consideri utile discuției, astfel încât afirmațiile tale să poată fi verificate scriptic.

După această etapă, avocatul îți va comunica dacă îți acceptă cazul sau nu. Urmând a propune, în caz afirmativ, onorariul pe care urmează să îl suporți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.