Lucrezi de acasa? Iata cum iti poti organiza biroul!

acasa

Exista in viata ta zile cand trebuie sa lucrezi de acasa?

Cand munca de la birou se muta acasa, ai nevoie sa iti organizezi propriul spatiu destinat acestei activitati. Pentru ca ideile cu privire la amenajarea si decorarea biroului sunt foarte bine primite, ti-am pregatit acest articol. De asemenea, pentru organizarea unui birou la tine acasa, ai nevoie de cateva piese de mobilier office pe care le poti achizitiona online.

Planifica amenajarea biroului in functie de stilul tau de lucru

Iti place sa te trezesti devreme ca sa lucrezi sau esti genul de persoana care se concentreaza mai bine seara? Preferi sa te intinzi confortabil pe canapea sau esti foarte atent la postura corpului cand stai la birou? Te distrage orice sunet sau poti purta discutii lungi in timp ce completezi tabele?

Fiecare om are propriul sau stil de lucru si cel mai important avantaj de care poti beneficia cand lucrezi de acasa este acela ca iti poti amenaja biroul in functie de nevoile tale. De exemplu, daca ai nevoie de liniste perfecta ca sa te concentrezi, va trebui ori sa-ti stabilesti spatiul de lucru intr-o parte a casei cat mai indepartata de sursele de zgomote (bucatarie, camera copiilor), ori sa minimizezi disconfortul prin alegerea unei usi care izoleaza bine fonic si prin montarea mochetei pe pardoseala.

Cele mai bune locuri din casa pe care le poti transforma in birou de lucru?

Ideal ar fi sa existe o delimitare clara intre spatiul de lucru si restul casei, asa ca daca ai posibilitatea, amenajeaza-ti biroul intr-o camera separata. Daca nu, poti amenaja eficient si un spatiu mic disponibil intr-o camera cu o alta functie. 

Birou in mansarda

Daca podul tau nu este deocamdata locuibil, fiind probabil folosit pentru depozitare, inseamna ca va trebui sa investesti putin timp si un oarecare buget pentru a-l transforma intr-o mansarda luminoasa in care sa poti lucra netulburat. Verifica rezistenta podelei, monteaza ferestre pentru a asigura ventilatia si iluminatul, instaleaza cabluri de curent si internet, alege pentru pereti culori cat mai deschise si aseaza biroul in zona cea mai bine luminata.

Birou in camera de zi

Coltul ramas liber in living poate fi amenajat cu usurinta intr-un spatiu de lucru si nu, nu trebuie neaparat ca biroul sa aiba exact aceeasi nuanta ca biblioteca, masuta de cafea, etajerele sau scaunele. Ba chiar, pentru a delimita mai bine zona de lucru, mobilierul dedicat acesteia poate avea o culoare complet diferita. 

Intr-un living cu pereti albi, canapea gri si biblioteca din lemn intr-o nuanta calda cu tente galbui, biroul poate fi alb sau din lemn rosiatic de cires. Poti defini si mai bine zona de conversatie de cea de lucru folosind un covor care sa grupeze canapeaua si fotoliile. Daca preferi sa camuflezi spatiul de lucru in mobilier, incearca sa alegi un birou cu un aspect cat mai clasic, cu picioare arcuite sau din lemn masiv.

Birou in balcon

Balconul poate fi o solutie foarte buna pentru amenajarea unui birou, cu conditia sa fie bine izolat termic si fonic si sa ai acces la o priza si la internet. Poti folosi drept suport de lucru un birou in stil clasic, industrial sau modern, dupa preferinte, sau o masuta pliabila montata pe perete, daca lucrezi pe laptop si nu ai nevoie de prea mult spatiu. In balcon ai avantajul luminii naturale din belsug, dar ai grija, totusi, cum alegi perdelele sau jaluzelele de la geamuri, pentru ca nu vrei ca dimineata sa-ti bata soarele direct in ecranul monitorului.

Alege intotdeauna piese de mobilier office potrivite pentru ca biroul tau sa fie perfect amenajat si tu sa fii 100% productiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.