Activitati specifice unui team building outdoor!

team building

Team building -ul outdoor este ceea ce numim în termeni mai familiari activități în aer liber, alături de colegii de muncă. Când vorbim despre un team building outdoor, plaja activităților pe care putem să le practicăm este foarte largă. Tocmai acesta este motivul pentru care am ales ca în articolul de azi să vorbim despre câteva activități specifice unui team building outdoor și despre care sunt beneficiile timpului petrecut în aer liber.

Team building-ul outdoor desemnează un set de activități și jocuri psihosociologice structurate într-un program, specific grupului sau echipei căreia îi este dedicat. Acesta este desfășurat într-un cadru natural inedit, nefamiliar, cu scopul declarat de învățare și cunoaștere, intra și interpersonală. Să vedem care sunt 3 dintre cele mai populare activități outdoor pe care puteți să le faceți într-un team building organizat de cei de la Vertical Adventure.

1. Cățărare

Cățărarea constă în escaladarea unui perete de stanca cu forțe proprii, gândind atent la pasul următor. Pentru ca această activitate să se desfășoare în siguranță echipa Vertical Adventure vă va pune la dispoziție echipamentele necesare. Echipamentul constă în: corzi, hamuri, carabiniere, bucle echipate, dispozitive pentru asigurare și cască de protecție.

Cât timp vă cățărați veți descoperii resurse de care poate nici nu știați. Resurse de la cele fizice, și până la cele mentale. Având în vedere că intri în contact direct cu stanca, te joci cu echilibrul și cu propriul centru de greutate, câștigi cu fiecare pas lupta cu gravitația. Nu trebuie să îți faci griji în cazul în care nu ai mai făcut asta niciodată, cu puțină atenție, perseverență și desigur asigurat de către un coechipier sau un instructor Vertical Adventure, cățăratul poate să se transforme într-una dintre cele mai frumoase experiențe din viața ta.

2. Canyoning

Canionul este o vale îngustă, destul de strâmtă și cu pereți abrupți în care se formează o succesiune de cascade și săritori cu diverse grade de dificultate. Având în vedere aceste caracteristici ale unui canion, atunci când te aventurezi să îl parcurgi trăiești o minunată și rară combinație a celor patru elemente: pământ (stâncile și pereții din jur), apă (în șuvoaie, în cascade, în săritori), aer (vântul și curenții de aer sunt peste tot în jur), foc (soarele care e la vedere și te încălzește).

Parcurgerea canionului se face în mod descendent, prin rapeluri repetate sau prin sărituri în marmite, cu ajutorul unor tehnici și echipamente speciale. La fel ca și în cazul cățărării, echipamentele specifice îți vor fi asigurate de către echipa Vertical Adventure. Echipamentul constă în corzi, hamuri, carabiniere, coborâtoare, cască, costume și șosete de neopren.

3. Rapel

Rapelul consta in coborârea verticală de pe stânci, de pe poduri, prin cascade, în apă, de pe clădiri sau în peșteri cu ajutorul unor dispozitive și echipamente specifice. Parcurgând un rapel, ai experiența controlului și auto-controlului la înălțime, ai ocazia unei priveliști aparte, poți să-ți descoperi și depășești limite, să-ți găsești motivația, determinarea și spiritul de echipă pentru colegii tăi, totul într-un context sigur, dar și vesel și deschis spre explorare.

Acestea sunt doar trei dintre cele mai populare activități specifice unui team building outdoor. În funcție de obiectivele pe care vrei să le atingi alături de echipa ta, apelează cu încredere la cei de la Vertical Adventure și stabiliți un program de team building outdoor care să aducă rezultatele dorite.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.