Importanța protecției muncii pentru angajator, cât și pentru angajat!

Ne trezim dis de dimineața, plecăm la job…ne întoarcem acasă seara târziu… Vi se pare cunoscut? Este o zi normală a unui angajat. Pentru că trebuie să muncim, să ne asigurăm ziua de mâine…Să ne îmbrăcăm, să plătim facturi, să plecăm în vacanțe.

Este importantă însă relația între angajat și angajator. Oricât de mult ar insista angajatorii că nimeni nu este de neînlocuit, iar forță de muncă găsești pe toate drumurile…ei bine, nu este chiar așa. Pentru că sunt unele cheltuieli cu instruirea și pregătirea noului angajat. Iar pentru performanță, fiecare angajat are nevoie de un loc de muncă sigur! Securitatea și sănătatea în muncă aduce beneficii atât pentru angajat, cât și pentru angajator.

Protecția muncii oferă siguranță!

Pentru fiecare companie, mai mică sau mai mare, protecția muncii și siguranța lucrătorilor la locul de muncă este extrem de importantă. Fiecare angajator trebuie să organizeze locuri de muncă sigure pentru angajați, evitând astfel producerea unor evenimente neplăcute de ambele părți.

Cu peste 10 ani de experiență în domeniul securității muncii, specialiștii de la Smartfox sunt gata în orice moment să ofere cele mai bune soluții de organizare, prevenire, protecție și remediere.

Protecția muncii nu implică doar prevenirea accidentelor, a incendiilor sau a bolilor profesionale, ci și un mediu de lucru optim și sănătos. Astfel, serviciile de protecția muncii și PSI iau măsuri, împreună cu angajatorul, pentru a preveni suferințele umane, amenzile usturătoare, dar și pierderile de resurse, timp și materiale.

Accidentele, incendiile pot conduce la pierderi umane și materiale. De aceea, situațiile de urgență trebuie prevenite pentru a evita daune majore. Măsurile luate de protecția muncii, precum și prevenirea incendiilor, oferă angajaților încrederea că ajung acasă sănătoși şi nevătămaţi.

Importanța protecției muncii!

Cât activitatea de protecție a muncii este executată cu simț de răspundere, legal, ca la carte, și nu doar formal, prin simpla semnătură pe fișă și doar atât, angajații se întorc cu bine acasă. Protecția muncii prevede crearea unui loc de muncă plăcut, asigurarea că angajatul este în afara oricărui pericol.

Este bine de știut că productivitatea companiei crește atunci când angajatul simte că este important. Când i se asigură acestuia un loc de muncă plăcut și sigur!

Un comentariu


  1. treaba e simpla: daca iti pasa de angajatii tai sau macar te temi de sanctiuni, trebuie sa ai o echipa capabila si implicata pe partea de protectie a muncii. Altfel, risti sa ai probleme si cu legea si sa te paraseasca si oamenii care nu sunt dispusi sa lucreze pentru oameni care ii pun in pericol.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.