– Nu știu ce să mai fac cu copilul ăsta, plânge în continuu…Nu cred că se satură din sân, ar trebui să merg să îi cumpăr o cutie de lapte praf.
Îmi amintesc că acestea au fost cuvintele pe care i le-am spus prietenei mele, Luisa, în urmă cu 4 ani și aproximativ 2 luni. Mă întreba ce mai face pitica, cum este, iar eu mă plângeam. Nu dormeam, nu mâncam, nu făceam baie…stăteam doar cu ea în brațe. Mai aveam puțin și intram în depresie.
– Hei…fii mai optimistă. Este un pușeu la 3 luni, veți trece peste cu siguranță!
– Un pușeu? Ce este acela?
– A venit șeful, nu mai pot vorbi. Însă îți las linkul articolului care pe mine m-a ajutat când eram exact ca tine.
Mi s-a părut uimitor articolul. M-a ajutat foarte mult și m-a făcut să realizez cât de important este mediul online acum. Mulțumită acestei tehnologii remarcabile, te poți informa, poți împărtăși sfaturi, idei, să comunici, dar și să te împrietenești cu oameni pe care nu îi cunoști.
Nu știam ce este acela un blog, întâmplător am ajuns pe platforma wordpress și am decis să scriu și eu, să îmi continui talentul de scriitoare dobândit în anii de liceu, și apoi de facultate. Cum să îți ajuți copilul atunci când are colici? De ce plânge bebe? Cum îl ajuți să respire mai bine? Erau câteva subiecte la care căutasem și eu răspunsuri. Și le-am primit…de la doctori, de la asistente, mămici care la fel ca mine au trecut prin asta. Dacă aș pune toate sfaturile cap la cap, atunci aș fi de ajutor mămicilor care, la fel ca mine, stresate și obosite, caută răspunsuri.
Un blog…creat din dorința de a împărtăși, de a schimba sfaturi, păreri, idei!
Așa a apărut un blog…un blog creat pe o platformă gratuită. Abia începusem să înțeleg ce este acela un blog și o platformă, doar nu credeați că știam de domeniu, teme, grafică, vizualizări…
Blogul se datorează în primul rând piticei, Sofia și crizelor ei de plâns din perioada bebeliunii. Însă stresul și oboseala erau cauzate și de senioară, Antenolia, care era atât de geloasă pe prichindel. Întotdeauna mă ruga cu lacrimi în ochi să o las jos din brațe și să o iau pe ea.
Când a trebuit să aleg un nume pentru blog, m-am blocat…Era dificil, mult mai dificil decât să fac față stresului de după naștere. Care ar fi fost cel mai potrivit? Îmi amintesc că am încercat vreo două nume care erau deja luate. Încă puțin și m-aș fi lăsat păgubașă. Însă tot ele, fetele, m-au scos din impas. Am ales dianaantesofi, combinând astfel numele noastre, în ordine descrescătoare a anilor 😛
Domenii.ro? Domenii.com sau domenii.eu? Indiferent ce extensie alegi, prezența ta în mediul online este importantă!
Cu timpul, am aflat de anumite concursuri pentru bloggeri și mi-am încercat și eu norocul. Când am descoperit Super Blog, am descoperit și persoane care scriu foarte bine. Majoritatea scriau pe domenii .ro, ceea ce m-a determinat să caut, să aflu mai multe despre domeniul propriu și importanța acestuia.
Un domeniu este numele tău online. Un domeniu oferă identitate pe Internet, iar denumirea aleasă este foarte importantă. În spațiul virtual, domeniul și logo-ul sunt cele mai importante elemente ale imaginii brandului tau.
Prietenele mele mi-au spus că este mai profi și dă mai bine la vizual. Cât de bine, nu știu exact, pentru că nu mă pot numi un expert în domeniu. Am învățat câte ceva despre SEO, optimizarea articolelor, dar și cum să cresc calitatea acestora. Însă mai am multe de învățat. Mai trebuie lucrat foarte mult la cel de-al treilea copil al meu, trebuie udat pentru a crește, însă eu nu mă grăbesc. Învăț în fiecare zi câte ceva nou!
Acum fetele au crescut, senioara are 8 ani și…culmea…îi place să scrie. Să citească și să scrie. Bineînțeles că am încurajat-o și a scris prima ei recenzie de carte…în stilul ei, stilul unui copil de 8 ani. Eu sunt însă mândră de ea și sper să îi placă acest drum, să își dorească să învețe și să evolueze. Să învățăm împreună!
Legătură permanentă
este altceva cand lucrezi pe domeniu propriu. Nu doar vizual. Altfel ti se contureaza imaginea, altfel te recomanzi. Tu ai mai multa incredere in tine si oamenii au mai multa incredere in blogul tau.