Panouri solare? Economie în pușculița familiei!

De ce aș vrea să folosesc panouri solare? Ei bine, în primul rând pentru economia familiei. Acestea reprezintă un instrument de utilizare a unei resurse a naturii la care avem acces în mod gratuit.

Ce sunt panourile solare?

Panourile fotovoltaice realizează conversia directă a luminii în energie electrică la nivel atomic. Cu alte cuvinte se produce curent electric cu ajutorul soarelui. Toate avantajele pe care le oferă folosirea panourile solare ne indică faptul că acestea sunt o investiție eficientă și sigură!

Beneficiile folosirii panourilor solare!

Așa cum vă spuneam la început, panourile solare ne ajută să economisim bani. Deși avem nevoie de un buget destul de mare pentru a le instala, amortizarea investiției se va face între 1 – 5 ani. Vom simți reduceri ale costurilor la gaze, dar și facturi mai mici la electricitate.

Un beneficiu adus de panourile solare este acela că nu afectează în mod negativ mediul înconjurător: nu emană gaze și nu poluează aerul, sursa fiind inepuizabilă. Singurele variații posibile sunt legate de intensitatea luminii solare. După instalare, este nevoie de o întreținere minimă, cu costuri minime.

Energia solară este o sursă de energie regenerabilă, produsă direct prin lumina soarelui. Ce am descoperit eu? Faptul că, folosind acest tip de energie, contribui la încetinirea încălzirii globale, care știm că este cea mai mare amenințare pentru supraviețuirea speciei umane.

Cum funcționează panourile solare?

Panourile solare utilizează energia luminoasă pentru a produce energie electrică. Astfel, un modul de o anumită putere conţine mai multe celule care convertesc luminozitatea solară în energie electrică. Acesta are la bază conversia radiației solare în căldură și utilizarea acesteia pentru încălzirea apei. Apa caldă poate fi utilizată atât ca apă caldă menajeră, cât și ca agent termic pentru încălzire.

Cum alegem panourile solare potrivite?

Este foarte important ca panoul solar să fie montat cu un anumit unghi de înclinație, radiația solară să cadă perpendicular pe suprafața panoului atunci când soarele se află la amiază. În acel moment este captată cea mai mare cantitate de lumină din cursul unei zile.

Panourile solare primesc o anumită cantitate de radiații, care sunt transformate în energie termică sau energie electrică. Cu cât expunerea la soare este mai mare, cu atât poate fi convertită mai multă energie solară.

Panourile solare sunt foarte uşor de instalat, iar întreţinerea lor este destul de simplă. Tot ce trebuie să faci este să cureți impuritățile care se atașează pe suprafața lor. Sunt o investiție pe termen lung, garantându-se o durată medie de utilizare de 25-30 de ani.

Dacă te-am convins de importanța panourilor solare, tot ce ai de făcut este să găsești specialiștii care te vor ajuta cu toate informațiile de care ai nevoie!

10 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.