In pas funebru acasa!

A plecat cu pas vioi simuland bucuria, desi lacrimile noastre se stingeau sfaraind in inima lui asezata pe gratarul durerii. Ne-am facut cu mana pana nu ne-am mai zarit: noi pe el si el pe noi, apoi avionul l-a dus dincolo de nori, locul unde avea sa ajunga cat de curand.

N-am fi crezut ca atunci s-a consumat ultima imbratisare si ca ii vom simti pentru ultima data mainile calde si inima batand usor la urehea noastra. Avea cel mai iubitor piept din lume, iar astazi vine acasa in pas funebru, adus de profesionistii ce se ocupa cu respect de repatriere decedati Masina funerara a facut drum lung sa il aduca in sicriu. Ea este curata in interior si prevazuta cu tot ceea ce este necesar ca el, cel mai iubitor om din univers, sa fie adus lin acasa in cele doua sicrie, sa nu-i tulbure nimeni somnul.

O repatriere decedati Germania se face greu. Multi oameni cu rabdare si experienta isi dau concursul ca totul sa fie perfect. Mai intai incepe cursa contra cronometru pentru strangerea actelor care sa permita transportul legal si inmormantarea legala. Certificatul international de deces si certificatul de imbalsamare se obtin usor de catre firmele de pompe funebre fiindca ele stiu exact pasii care trebuie facuti si au si colaboratori externi de nadejde.

Apoi pregatirea trupului neinsufletit pentru reprezentatia finala ia mult timp si se desfasoara cu dificultate.

Decedatul trebuie spalat, tuns, barbierit, imbalsamat si imbracat elegant. Sicriele speciale necesita pregatire si ele. Numai unui trup curat, bine conservat, asezat in sicriul de zinc, care la randul lui este pus intr-altul din lemn masiv i se permite sa tranziteze mai multe tari si sa fie adus acasa.

In pas funebru vei primi cu maximum de respect si insotit de condoleantele sincere ale acestor profesionisti sicriele sigilate in care odihneste trupul celui drag pe care l-ai strans la piept la plecare.

Mi-e greu sa ma gandesc ce s-ar face apartinatorii fara ajutorul decisiv al acestor specialist dedicati, care iti aduc mortul de peste mari si tari, il pregatesc cu atentie pentru a fi asezat in sicriu, manipuleaza sicriul, oricat de greu ar fi si asigura transportul la capela si cimitir!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.