Avantaje certificare ISO 9001!

Pentru ca o afacere sa se diferentieze de alta si sa aiba un atu in fata celorlalte trebuie printre altele ca respectiva afacere sa detina certificat ISO 9001. Cu toate ca detinerea unui certificat iso 9001 nu este obligatorie pentru ca o firma sa isi poata desfasura activitatea, acest certificat este absolut necesar in cazul in care doresti ca afacerea pe care o detii sa fie recunoscuta atat la nivel national cat si la nivel international. De asemenea, detinerea unui astfel de certificat este necesar pentru a putea participa cu firma pe care o conduci la licitatiile publice organizate. Cu alte cuvinte, certificarea iso 9001 este necesara in cazul in care ai planuri de extindere cu firma pe care o conduci. Pentru a intelege mai bine de ce este importanta detinerea unui astfel de certificat in continuarea acestui articol voi prezenta cateva dintre cele mai importante avantaje oferite de catre detinerea unui certificat iso 9001.

Demonstrarea faptului ca firma pe care o conduci ofera produse si servicii de cea mai buna calitate este unul dintre cele mai importante avantaje oferite de catre certificarea iso 9001. Avand in vedere ca pe piata exista foarte multe produse si servicii de proasta calitatea detinerea unui certificat iso 9001 va face ca firma pe care o conduci sa aiba un real atu in fata competitorilor, lucru care cu siguranta se va observa foarte bine in profitul pe care il va inregistra firma.

Implicarea accentuata a managementului superior in activitatea organizatiei este un alt castig extrem de important care deriva din obtinerea unui certificat iso 9001. Prin aceasta implicare se asigura ca obiectivele firmei sunt respectate intocmai dar si ca produsele si serviciile oferite de catre aceasta respecta cele mai inalte standarde de calitate.

Un alt avantaj este reprezentat de gestionarea mult mai buna si mai rapida a problemelor care apar in cadrul activitatii unei firme. In momentul in care aceste probleme apar ele sunt gestionate de catre responsabilii care trebuie sa se ocupe de rezolvarea acestora fara a mai pierde timpul in incercarea de a identifica persoanele care sunt raspunzatoare cu rezolvarea problemelor aparute.

Reducerea pierderilor si un grad extrem de ridicat de securitate in campul muncii sunt alte doua avantaje oferite de catre obtinerea unui certificat iso 9001.

Pentru ca detinerea unui astfel de certificat presupune si analizarea reactiilor consumatorilor gradul de satisfacere al clientilor este mult mai mare, lucru care de asemenea va influenta in mod pozitiv profitul obtinut de pe urma derularii activitatii firmei.

Stimularea corecta a angajatilor este un alt lucru pozitiv care deriva din obtinerea certificarii iso 9001. Datorita stimularii corecte a angajatilor acestia se vor concentra si mai mult pentru atingerea intr-un timp cat mai scurt a obiectivelor impuse, lucru care de asemenea va influenta pozitiv profitul firmei.

In concluzie, detinerea unui certificat iso 9001 ofera doar avantaje, avantaje prin intermediul carora se va maximiza profitul firmei. Avand in vedere cele prezentate in cadrul acestui articol nu ignora acest detaliu si apeleaza la serviciile oferite de catre cei de la certificareiso.ro pentru a-ti putea certifica afacerea pe care o detii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.