Ziua in care ai hotarat ca vrei un aparat de sudura!

Poate ca era o zi aglomerata ziua in care ti-ai dat seama ca nu mai vrei sa faci asta. Ca nu mai vrei sa te trezesti la aceeasi ora in fiecare dimineata, sa mergi la lucru pe acelasi drum, sa deschizi acelasi laptop si sa te lovesti de aceleasi probleme. In acea zi, in mijlocul unei avalanse de infomatii care te ingropa cu o viteza alarmanta, ai reusit sa iei o ultima gura de aer si ai simtit ca e, de fapt, prima. Acela a fost momentul care a declansat dorinta unei schimbari majore in viata ta.

Brusc, toate hartiile de pe birou si chiar biroul in sine, toate obiectele care te inconjurau si chiar laptopul din fata ta iti pareau straine, de parca nu tu le-ai fi folosit ani la rand si nu tu le-ai fi aranjat cat mai ergonomic pentru a-ti creste productivitatea. Brusc, le vedeai pe toate nu ca pe un ajutor in favoarea productivitatii, ci ca pe un impediment in fata creativitatii. In mijlocul acelei revelatii, frustrarea acumulata pe parcursul atator ani de rutina a iesit la suprafata provocandu-te sa gasesti un mod cat mai radical de a schimba traiectoria vietii tale.

Atunci, dupa prima gura de aer care marca inceputul unei noi vieti, a doua a venit cu o idee: cum ar fi sa iti cumperi un aparat de sudura? Sa dai hainele office pe manusi groase si halate din piele, sa schimbi biroul cu un banc de lucru si sa inlocuiesti toate device-urile inteligente cu scule rudimentare. Sa nu mai auzi niciodata “clientul nostru e stapanul nostru”, dar sa poti, in schimb, sa asculti in fiecare zi sfaraitul fierului fierbinte scufundat in apa rece. Sa iti pui, la propriu, sangele si sudoarea fruntii in munca ta si sa fii cu adevarat multumit de realizarile tale.

La a treia gura de aer din noua ta viata, intreaga fiinta iti era deja schimbata. Simteai cum in tine a inceput sa arda un foc imposibil de stins si ai observat ca pe buze ti-a aparut un zambet senin, pe care nu l-ai mai vazut de mult. Acum, fiecare miscare a ta era ferma pentru ca avea un scop clar: sa te duca mai aproape de momentul eliberarii. Zilele in care pareai captiv in rutina obositoare si automatismele coplesitoare urmau sa ia in curand sfarsit, lasandu-ti loc sa te obisnuiesti cu persoana libera, creativa si fericita in care te-ai transformat.

Si astfel, dupa ce ti-ai umplut plamanii cu trei guri de aer ce au marcat trei momente definitorii pentru fiinta ta, i-ai umplut inca o data pentru a avea putere sa spui lumii despre transformarea prin care tocmai ai trecut. Iti amintesti uimirea de pe fetele lor, expresia consternata si privirea plina de judecata? Le-ai primit pe toate zambind si ti-ai dat seama ca asta e prima diferenta dintre tine si cei pe care ii lasi in urma: tu esti fericit. Poate ca ai surprins si cate o privire care iti dadea dreptate si parca in acei ochi ai vazut o mica flacara asemanatoare cu a ta. Poate ca acei oameni te vor urma, mai devreme sau mai tarziu.

Dar momentan esti singur, si asta e exact ce iti doreai. Esti singur pe drumul tau, pe care il parcurgi hotarat, dar calculat. Fiecare pas iti aduce o noua revelatie, o noua idee sau o noua piesa din planul viitor si simti ca nimic nu te poate opri din a deveni un “tu” mai bun, mai liber. Un “tu” care sa nu se mai aplece in fata problemelor, ci sa le infrunte cu capul ridicat. Un “tu” care sa nu se mai lase constrans de circumstante, si nici influentat de mediul inconjurator. Un “tu” de care copilul din tine sa fie mandru.

Si, pentru ca obiceiurile vechi sunt greu de schimbat, ai apelat la cea mai vasta sursa de informatii pentru a incepe sa inveti despre noua activitate care iti va ocupa de acum timpul. Ai citit despre tipurile de aparate de sudura, despre electrozi, despre cele mai bune echipamente de protectie si ai gasit chiar un garaj de inchiriat aproape de casa, numai bun de transformat in atelier. Acum, avand toate cunostintele acumulate, poti incepe sa te echipezi: ia-ti un aparat de sudura, nu uita de casca si manusi, si zambeste.

Un comentariu


  1. eu sigur nu vreau aparat de sudura, dar ar fi nevoie de unul in curte. Noi am avut unul foarte vechi si s-a stricat. Acum, cand e ceva de sudat, noroc cu vecinul ca ni-l imprumuta pe al lui.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.