Copilul – un burete care absoarbe cu plăcere informațiile!

Copilul meu este înnebunit după informații noi, este avid de cunoaștere. Suntem în perioada „De ce” și am încercat să o ajut, dându-i multiple materiale de unde să își ia informațiile necesare. De ce e marea albastră? Sau de ce soarele este pe cer doar ziua? Ce sunt vulcanii? Ce sunt hărțile și cum au apărut? De unde vine nisipul de pe plajă? De ce se trezesc vulcanii? Acestea sunt doar o parte din întrebările pe care începuse să mi le pună Ante.

Pentru că timpul meu este din ce în ce mai puțin și mai ales pentru că la unele întrebări nu cunoaștem răspunsul, spre rușinea mea, librăria online Libris.ro mi-a sărit în ajutor cu Planeta Terra – Enciclopedia pentru copii.

Copilul este curios? Hrănește-l cu materiale pe înțelesul lui, care să îl ajute să priceapă anumite lucruri, să primească răspunsuri la întrebările lui!

Cartea face parte din categoria Cărți educative și este scrisă de Yvan Thery. Are 78 pagini, cu informații interesante și desene drăguțe, adresându-se copiilor cu vârste cuprinse între 5-10 ani. Antenolia a fost extrem de fascinată de enciclopedie și imediat ce a primit-o, s-a apucat să citească. De fiecare dată, venea și ne întreba: Mami, știai că…, foarte încântată când descoperea câte un lucru interesant.

Astfel a aflat ce sunt tornadele, că sunt cele mai violente fenomene meteorologice de pe planetă. Terra este din ce în ce mai caldă și ce se va întâmpla în viitor, dar și ce soluții există pentru a salva planeta noastră atât de fragilă.

A citit despre masele de aer rece/ respectiv cald și de ce se schimbă vremea. Ce este un barometru și ce măsoară acesta. Ce s-ar întâmpla dacă nu ar exista atmosferă, ce temperatură ar fi pe Pământ. Știa că oamenii au nevoie să bea zilnic cel puțin 2 litri de apă. Și a înțeles ce drum lung trebuie să parcurgă apa pentru a ajunge în casele oamenilor.

Vă spun sincer că fiica mea se ceartă cu soțul care să citească primul din carte. Enciclopedia i s-a părut atât de interesantă soțului meu, încât m-a întrebat deja ce carte interesantă urmează să îi iau fetiței, încercând să îmi dea anumite sfaturi. 🙂

Copilul vostru este curios? Vă bombardează cu întrebările? Își dorește să cunoască cât mai multe despre planeta Terra? Vă recomand în acest caz să îi luați enciclopedia Planeta Terra și sunt sigură că vă va mulțumi!

18 comentarii


  1. Am cumparat-o si noi pentru baietelul cumnatei mele, cadou de Mos Craciun. Micutul are 7 ani si a fost/este extrem de incantat de aceasta enciclopedie. Chiar ar trebui sa scriu un articol despre ea pe blog.

    Răspunde

  2. Foarte interesanta! Imi amintesc ca atunci cand eram prin gimnaziu erau revistele Terra magazin si mereu mi le cumparam. Sunt fascinante si au multe lucruri utile.

    Răspunde

  3. Eu nu am copil, dar nepotelei mele cu siguranta ii va placea aceasta carte. Abia are 1 anisor si e curioasa de tot ce se intampla in jurul ei. La fel eram si eu cand eram mica, imi placeau tare mult cartile de cultura generala in care puteam sa gasesc raspunsuri pe care nu le aveam.

    Răspunde

  4. Da….sa vezi cum e cand au cereri si dorinte si trebuie sa te adaptezi 🙂 )))
    Este o perioada frumoasa a copilariei.
    Bucura-te ca ai un copil curios, dornic sa invete lucruri noi 😉

    Răspunde

    1. Chiar ma bucur, Anto! Si ii cumpar in continuare, momentan ce mi se pare mie interesant, pe masura ce va creste va alege singura ce va vrea sa citeasca.

      Răspunde

  5. Ar fi bună pentru verișorul meu, este fascinat de lucruri noi . Sigur i-ar placea sa afle despre planeta noastră atâtea lucruri interesante

    Răspunde

  6. Imi place ca ai foarte multa rabdare cu fata ta si modul in care ai decis sa i raspunzi intrebarilor mi se pare foarte ok. E bine sa fie avida de cunoastere si ma bucur sa vad ca sunt parinti care isi dedica timp sa ii invete. Intr-adevar, aceasta perioada a „de ce-urilor” poate fi stresanta, dar daca stii cum sa o fructifici, poate pune bazele cunostintei generale a copilului. Mult spor si rabdare iti doresc!

    Răspunde

    1. Multumesc frumos! Sper sa am in continuare rabdare…incepe sa ma paraseasca cu a doua pitica mult mai energica decat prima 😛

      Răspunde

  7. Imi fac lista cu ceea ce va trebui sa ii cumpar Cristinei. Ma bucur sa vad ca fetita ta a fost la fel de atrasa de carte ca si sotul. Inseamna ca ii mai poti cumpara enciclipedii de genul

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.