Uleiul de măsline, cel mai bun produs cosmetic natural!

Uleiul de măsline este recunoscut pentru beneficiile sale încă din antichitate. Pe vremea aceea, măslinele reprezentau simbolul păcii şi al gloriei.

Este cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate. Păstrează gustul, aroma, vitaminele şi proprietățile curative ale măslinelor.

Uleiul de măsline este adăugat în majoritatea produselor cosmetice

Oferă pielii o strălucire naturală, fiind folosit ca exfoliant, produs de curățare sau cremă hidratantă. De asemenea, poate fi aplicat pe păr pentru strălucire, volum, prevenirea mătreții, dar şi contra căderii părului.

Pentru unghii, uleiul de măsline este un tratament extrem de eficient. Hidratează cuticulele şi întăreşte unghiile. Dacă aplicăm ulei de masline direct pe unghie şi pe cuticule înainte de a le da forma cu pila de unghii, vom avea unghii mai puternice, mai frumoase.

Îl putem folosi şi în loc de demachiant. Aplicăm uleiul sub ochi, pe obraji si pe frunte, după care ştergem cu un prosop din bumbac îmbibat cu apă călduță.

Din balsamul de buze, ulei de măsline şi ceară de albine, în părți egale, preparăm un amestec perfect pentru buze. Putem adăuga şi câteva picături de ulei esențial de trandafiri, obținând un balsam parfumat. Acest balsam este ideal pentru a trata buzele crăpate şi uscate.

Este emolient, hrănitor şi estompează pungile de sub ochi, fiind perfect pentru cearcăne.

Miraculosul ulei poate fi folosit cu succes pe post de cremă de corp, mai ales dacă ai pielea foarte uscată.

Din 4 linguri cu sare şi 3 linguri ulei de masline se prepară o pastă, care se aplică pe zona afectată de acnee. Se lasă să acționeze timp de 5 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduță. Se aplică zilnic timp de o săptămâna, apoi de 2-3 ori pe săptămâna. Este foarte eficientă, sarea curăță porii prin exfoliere, iar uleiul restabileşte pH-ul natural al pielii.

Sunt atât de multe beneficii şi întrebuințari ale uleiului de măsline! Voi mai cunoaşteți rețete care implică uleiul de măsline? Îl folosiți pe post de cosmetic natural?

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.