„Purifică-ți inima și îți vei spulbera frământările vulgare,
Citește mult spre a pătrunde în taina regescului tărâm al principiilor,
Renunță la faima ta de odinioară și te vei împlini, puterea ta de cuprindere fiind acum mult mai mare,
Întovărășește-te cu oameni cultivați, pentru ca astfel să îți îmbogățești manierele și stilul.”
(Shen Tsung-chien, sec. XVIII)
China, ţara ideală în care te pierzi în peisaje nemaipomenite, într-o fântână adâncă de informaţii, într-o frumoasă natură umană şi într-o modernitate în progres galopant. Mâncarea în China este un obiectiv turistic în sine, o provocare. Cu excepţia fast-food-urilor internaţionale şi a hotelurilor de lux, nu prea găsești reţetele occidentale, nici condimentele lor. Tradițiile culinare chinezești s-au păstrat de-a lungul anilor, uimind și surprinzând.
Sursa: eiu.com
Bucătăria chinezească este una dintre cele mai bogate moșteniri culinare de care am auzit. Poate pentru că se mănâncă diferit, mâncarea chinezească solidă se mănâncă cu bețișoare, din bambus, dintr-un vas mai adânc, iar cea lichidă cu o lingură cu fundul plat, din ceramică. Poate nu știați, dar chinezii consideră că este barbar să ai la masă un cuțit. Acesta este și motivul pentru care mâncărurile sunt preparate în bucățele mici, gata pentru a fi mâncate.
Sursa: destepti.ro
Chinezii sunt renumiți pentru faptul că ei mănâncă de dragul bucatelor, și mai ales al luării mesei în comun. Pe o masă rotundă, rotativă, numită de ei Lazy Mary sau Lazy Susan, sunt așezate toate felurile de mancare, iar toți cei prezenți la masă mănâncă din toate bucatele, împărțindu-le. Vorbim despre o tradiție la ei, o cultură – Share the food.
Share Your Box, o experiență care unește oameni
Sunt atât de multe aspecte care ne deosebesc de poporul asiatic. Spre exemplu, noi nu suntem învățați să împărțim. Dacă s-ar putea, am mânca și la baie numai să nu dăm și colegului care se uită cu poftă în farfuria noastră, nu? Dar dacă ne-am gândi puțin, ne-am da seama că această metodă unește oamenii, îi ajută să își rezolve problemele, îi apropie.
În biroul în care lucrez suntem șase persoane, fiecare cu caracterul său. Întotdeauna avem câte ceva de împărțit, munca în echipă este mult mai dificilă din toate punctele de vedere. Însă respectăm cu strictețe ora prânzului, singura oră din zi în care ne înțelegem perfect și nu ne certăm. Mâncăm împreună și împărțim printre bucate glumițe. Într-o zi am decis să încercăm mâncarea chinezească de la Wu Xing, un brand echilibrat, creativ și înrădăcinat în tradițiile chinezești. Dacă ați auzit de acest brand, înseamnă că știți deja ce este Wu Xing.
Wu Xing = mâncare chinezească apetisantă la cutie!
Bucătăria chinezească este o combinaţie armonioasă de culori, arome şi forme. Reţetele chinezeşti se transmit din generaţie în generaţie, cei mai buni bucătari folosesc tehnicile complicate învăţate de la bunici. Combinațiile chinezești de carne, fructe, legume, noodles și sosuri, toate amestecate într-o cutie, sunt o invitație unică de a experimenta, o plăcere nu numai de a le gusta, ci și de a le vedea sau mirosi.
Noua aplicație Wu Xing, lansată în luna martie a acestui an, te ajută să SHARE YOUR BOX împreună cu colegii și să te bucuri de gustul nemaipomenit al bucatelor chinezești. Această idee a fost primită cu succes de toată lumea din birou. A fost o masă cu multă veselie, bucate alese, care ne-a permis să experimentăm share-ul pe care îl folosesc cu încredere chinezii. A fost nebunie!
– Mmmm…trebuie neapărat să încercați aceste urechi de lemn, sunt delicioase!
– Ioana, dă-mi și mie să gust niște furnici. Par gustoase…se cam bat turcii la gura ta…
– Ești sigur că vrei să le încerci? Parcă spuneai că tu nu mănânci…furnici…
– Cine are noodles? Sunt tare curios ce gust are…
– Cine vrea un pachețel de primăvară? Dacă nu luați acum, s-ar putea să nu mai prindeți…
– Deci…puiul ăsta Gong Bao este demențial. Adevărul este că au chinezii ăștia niște mâncăruri delicioase, o bogăție de arome…
– Hmm…mie-mi spui, dar au niște nume…supă Den Den Mian…data viitoare sigur nu voi ști să spun ce supă vreau…din nou.
Și cam așa s-a desfășurat masa la noi, cutiile circulau din mână în mână, cu toții admiram culorile din cutii și bineînțeles lăudam gustul delicios al bucatelor, dar și pe maeștrii bucătari pricepuți ce le gătiseră. Bucătăria chinezească se adresează tuturor simţurilor, chiar dacă gustul este principalul atu pe care cele mai multe reţete de mâncare chinezească îl au.
Comandați și voi un meniu chinezesc Wu Xing! Nu știți cum? Descărcați aplicația (pe IOS sau Android), comandați cu 15% discount și share-uiți cât vreți, cu cine vreți delicioasele mixuri chinezești la cutie.
Acest articol a fost scris pentru proba nr 14 din Spring SuperBlog 2017.
Legătură permanentă
like
Legătură permanentă
Noi suntem mai atrasi de bucataria japoneza decat de cea chinezeasca. Dar am tot promis ca vom merge sa mai testam mancarea lor. Pe mine ma atrag mult pachetelele de primavara.
Legătură permanentă
Nu am gustat mancarea japoneza pana acum…
Legătură permanentă
Miami ce buna e mancarea chinezeasca 🙂
Legătură permanentă
Da…si mie imi place!
Legătură permanentă
imi place mancarea chinezeasca dar nu orice, ma edific bine inainte sa vad componentele!
Legătură permanentă
Dap…si eu sunt la fel 🙂
Legătură permanentă
Sunt mare fan Wu Xing, recunosc, insa nu stiam de aceasta oferta. Desi sunt vegetariana, meniul lor pentru vegetarieni este destul de mare.
Legătură permanentă
De doua ori am mancat pana acum, pacat ca nu au si in Buzau deschis…
Legătură permanentă
Cel mai aproape de mancarea asiatica am gustat mancare thailandeza autentica. Nu pot zice ca m-a fascinat, e foarte diferita de cea cu care sunt obisnuita insa probabil e un gust cu care te obisnuiesti.
Legătură permanentă
Nu am mancat mancare thailandeza pana acum…m-ai facut curioasa, trebuie sa o incerc 🙂
Legătură permanentă
Pe vremea cand locuiam in Bucuresti comandam periodic mancare de la aceasta firma
Acum e dificil pentru ca nu exista livrare in zona unde locuim
Daria isi doreste mult sa manance preparate asiatice, dar nu am ce sa fac…trebuie sa astepte pana cand imi fac timp sa o duc in Bucuresti
Legătură permanentă
Vine vara si ajungi mai repede in Bucuresti. Trebuie sa ii faci pofta fetei 🙂
Legătură permanentă
Da…cu siguranta!
Legătură permanentă
Sincer arata delicios, sunt sigura ca sunt la fel de gustoase precum arata.
Legătură permanentă
Daaa…yammmyyyy…ce-as manca si eu acum 😛
Legătură permanentă
Mor de pofta. Nu stiam amănuntul despre cutit. Mancare chinezeasca comand des, dar abia astept o seara de impartit cutii cu bunatati. Felicitari pentru tot drumul tau din Superblog. Multumesc pentru informatii. Super utile!
Legătură permanentă
Multumesc, Adriana! Si pentru felicitari si pentru vizita! :*
Legătură permanentă
hai ca m-ai facut sa zambesc. Se vede pe burtile noastre ca noi nu prea impartim mancarea, nu?
Legătură permanentă
Iubesc mancarea chinezeasca si ori de cate ori dau peste un restaurant servesc cate o portie. Preferatul meu este vita cu ceapa si taietei de orez. Imi pare rau ca nu am in oras si eu acest magazin sa-mi pot comanda toate bunatatile pe care le au in meniu
Legătură permanentă
Ador mancarea chinezeasca si nu prea o impart cu nimeni decat daca nu am de ales. 🙂 Glumesc, o impart cu iubitul meu si cu baietelul nostru.
Legătură permanentă
Nu am mancat niciodata mancare chinezeasca, sa-mi fie rusine. La cate colaborari am avut cu chinezii m-au facut sa ii iubesc…sa vedem daca o sa le iubesc si mancarea si sper ca intr-o zi si tara 🙂
Legătură permanentă
Imi place mancarea chinezeasca si am mancat la Wu Xing cu superbloggerii. Imi pare rau ca de atata graba sa infulecam nu am apucat sa ne si pozam. :))
Legătură permanentă
Nu am mancat niciodata mancare chinezeasca niciodata dar chiar m ai facut curioasa.
Legătură permanentă
Sa impartim, zici!?
Bine, dar doar cu voi! :*
Legătură permanentă
Mie pachetelele de primavera si crevetii imi plac foarte mult
Legătură permanentă
Yammyyy..un pachetel de primavara…ce bine suna la ora asta 🙂
Legătură permanentă