Tu ce înțelegi prin prietenie? Ai găsit prietenii adevărați?

În viață, contează foarte mult să fii om, să îți respecți prietenii, pentru că astfel te respecți pe tine. Din varii motive, nu am foarte mulți prieteni. Prefer să nu mă apropii de cineva atât de repede, poate tocmai să nu fiu dezamăgită.

Ce înseamnă prietenie?

M-am gândit de multe ori la asta…Pentru mine, prietenia este să faci ceva, să ajuți pe cineva, fără să aştepți nimic de la persoana respectivă. Nu? A fii prieten, a susține sau a ajuta pe cineva nu înseamnă că cel pe care îl ajuți îți este dator. Asta nu mai este prietenie…

prietenie

Dar…poate nu cunosc eu conceptul de prietenie…Poate am ajuns la o vârstă la care nu am învățat ca un prieten este cel căruia îi eşti dator. Eşti obligat să îi întorci serviciul.

Pentru că…exact asta am înțeles eu de la un prieten…Dacă fac ceva pentru tine astăzi, ai grijă mâine să îmi întorci favoarea. Nu aştepta totuşi prea multe zile…să nu cumva să uiți. Dar oricum…nu te las eu să uiți!

Prietenii ți-i alegi…nu oricine îți este prieten

Părerea mea! Acum, voi mă puteți contrazice,dar numai cu argumente solide…Foarte solide. Şi nici atunci nu mă veți convinge!

Sau poate sunt eu dezamăgită în dimineața asta…de un prieten. Şi atât!

Nu prea are noimă ce scriu…dar totuşi scriu…De ce? Posibil să mă descarc…Poate tocmai pentru că nu am prietenii pe care i-aş dori lângă mine.

Voi aveți prieteni adevărați în preajmă? Care sunt relațiile dintre voi? Vă ajutați fără nici un alt motiv, afară doar de faptul că puteți?

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.