Muzica şi dansul, esențiale în viața copiilor

Muzica şi dansul sunt extrem de importante pentru copii. Copiii se plictisesc repede şi au nevoie de noi provocări.

Uneori şi cele mai sofisticate jucării sunt atragătoare pentru copii numai la început. Apoi uită de ele.  Ține doar de ingeniozitatea noastră să le oferim celor mici stimulente. Acestea au drept scop să îi provoace şi să îi țină ocupați.

Muzica şi dansul esențiale în educația copiilor

Despre muzică si dans, ca activități pentru copii, am auzit numai de bine. Îşi dezvoltă imaginația, cu ajutorul lor fac față emoțiilor. Atunci când îți iei bebele în brațe şi faci câteva piruete lente, le dai un sentiment de siguranță.

De asemenea, pe unii copilaşi îi ajută cu un somn liniştit. Le dă încredere în părinți, se simt iubiți şi răsfățați. Îşi îmbunătățesc echilibrul, ceea ce duce la o bună dezvoltare a sistemului nervos.

Când îi cântăm ușor copilului, acesta se relaxează. Vocea mamei le dă o stare de bine. Cântecele de leagăn calmează colicile și durerile de creștere a dinților, spun specialiștii.

Dar nu numai dansul şi muzica acasă, cu părinții îi ajută. Dansul ca sport, este sănătate pentru copilaşi, îi ajută şi în disciplinare. Indiferent că îți înscrii copilul la dans sportiv, dans modern sau la balet, acesta nu poate face decât să îmbunătățească dezvoltarea copilului. Dansul oferă grație în mișcările copilului, ajută la tonifierea musculaturii și la o creștere frumoasă a copilului. Avem numai beneficii de la acest sport!

Știm foarte bine cît este de importantă concentrarea pentru un copil. Copiii nu prea se concentrează…iar dansul, prin repetiții și antrenamente, îi ajută să asculte de instructori. Astfel ei realizează mișcările pe rând și cu răbdare, învățând să se concentreze.

Muzica și dansul

Dansul conferă copiilor încredere în forțele proprii, dar și stimă de sine. Îl ajută pe copil să se integreze în grupul de copii de la orele de dans, să își facă prieteni, să socializeze. Îi pregătește pentru a lua parte la viața socială și a își face noi prieteni. De aceea, dansul este considerat un sport cu multiple beneficii, mai ales pentru copii. Dansul este cel mai indicat sport care te ajută toată viața!

Voi la ce sporturi v-ați înscris copiii?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.