Statuia lui Decebal, sculptură deosebită, peisaj minunat

Statuia lui Decebal este cea mai mare rocă sculptată din Europa.

De-a lungul Dunarii, în apropierea oraşului Orşova se găseşte cea mai înaltă statuie sculptată în piatră. Ea are o înălțime de 55 de metri, reprezentându-l pe Decebal, ultimul conducător al Daciei. Statuia este vizibilă numai de pe Dunăre.

Statuia lui Decebal

Statuia lui Decebal, monument impunător al trecutului nostru

Chipul lui Decebal este una dintre atracţiile principale turistice de pe Clisura Dunării. A devenit rapid cea mai importantă şi cea mai accesată atracție, atât de către turiştii români, cât şi de cei străini.

Acesta este locul care marchează cele mai îndepărtate momente ale trecutului românesc. Totul printr-o sculptură minunată, într-un peisaj natural,extrem de fermecător.

Caracteristici ale statuii

Statuia are o dimensiune totală de 55m înălţime şi 25m lăţime.

Nasul lui Decebal are 7m lungime şi 4m lăţime.

Are cu 6m mai puţin decât Statuia Libertăţii şi cu 8m mai mult decât Monumentul lui Hristos de la Rio de Janeiro.

Construcţia a durat 10 ani şi a costat peste 1 milion de dolari.

Statuia este o sculptură impunătoare în stâncă pe malul Dunării. Se găseşte între Eşelniţa şi Dubova, în apropiere de Orşova. Cea mai mare sculptură realizată în piatră de pe teritoriul Europei a fost finanţată şi promovată de către istoricul Iosif Constantin Drăgan. Lucrările acesteia s-au desfăşurat între anii 1994-2004. Zona s-a transformat într-un punct de atracţie turistică important. În special, pentru cei care aleg să urmeze traseele turistice locale,mai ales cele cunoscute de la Cazanele Dunării.

Decebal Rex – Drăgan Fecit

Sub Chipul lui Decebal este săpată în stâncă o inscripţie, în latină: DECEBAL REX – DRAGAN FECIT (Regele Decebal – făcută de Drăgan). Istoricul Drăgan era pasionat de cultură, astfel încât el a încercat să susţină contribuţia românească la cultura europeană. A urmărit să valorifice trecutul traco-dac al teritoriului ţării. Pe partea cealaltă a malului Dunării, în Serbia, se află o placă memorială antică, Tabula Traiana. Aceasta a fost ridicată de împăratul roman pentru a marca drumul său şi victoriile nenumărate în Europa.

Ne mâdrim cu o țară bogată, cu locuri minunate şi peisaje de vis. Totul este deosebit, sunt atât de multe locuri care se bucură de atracție din partea turiştilor. România are de arătat multe minunății.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.