De ce avem nevoie de uși rezistente la foc?

O primă hotărâre pe care avem nevoie să o luăm este alegerea apartamentului nostru. Care trebuie să fie alegerea cea mai bună, având în vedere că mulți luăm o casă prin credit…Nu ne permitem să schimbăm apartamentul în fiecare an. Sau mă rog…nu toată lumea își permite acest lucru. De aceea, trebuie să fim foarte atenți la ceea ce găsim.

Următoarea etapă extrem de importantă ar fi mobilarea apartamentului, decorarea și amenajarea acestuia. O etapă care mie mi-a plăcut foarte mult, dar mi-a dat și foarte multe bătăi de cap. Faianță, parchet, modele de perdele…covoare…uși…La capitolul uși am primit recomandarea să folosesc uși rezistente la foc.

usi-antifoc

De ce avem nevoie de uși rezistente la foc?

În primul rând pentru siguranță. Uşile antifoc au un rol dublu, securizarea căii de evacuare a persoanelor din clădire în caz de incendiu şi oprirea expansiunii acestuia. Elementele pasive menţin focul în prima fază, aceea de extindere, împiedicând atingerea fazei de flash-over (momentul în care brusc se aprind toate materialele combustibile din incintă şi în care se ating temperaturi foarte mari 1000-1800°C).

Usile antifoc sunt o solutie flexibila si sigura care raspunde perfect necesitatilor spatiilor precum: Locuinte, supermarketuri, spitale, magazine, sali motoare, cinematografe, restaurante si orice alte cladiri publice.

Știți cum trebuie să procedați în caz de incendiu?

În caz de incendiu, principala preocupare este scoaterea în siguranță a tuturor persoanelor aflate în clădire. Protejarea proprietății personale sau a proprietății instituției este de o importanță secundară. Persoana care a descoperit incendiul trebuie să declanșeze imediat alarma cu ajutorul celei mai apropiate alarme de incendiu. Apoi va anunța rapid pompierii și va evacua clădirea.

Fumatul și obiceiul de a improviza, în special când vine vorba de instalații electrice, sunt două obiceiuri din cauza cărora, fie la serviciu sau acasă, se declanșează incendiile. Iar faptul că un incendiu se propagă rapid, duce la pierderi materiale ridicate și chiar la pierderi umane.

Ce putem face pentru a evita extinderea unui incediu?

Să folosim uși antifoc, asta este cel mai important! Ușile antifoc marca Dierre Italia sunt aprobate din punct de vedere al rezistenței la foc. Ele sunt folosite în special în mediul industrial hotelier sau cu flux mare de persoane unde sunt impuse norme de siguranță publică.

Informaţiile statistice arată că pagubele produse unei clădiri în care sunt folosite elemente pasive de protecţie la foc (în care sunt incluse ușile rezistente la foc) sunt diminuate cu până la 70%. În ideea de a pune umărul la securitatea noastră și păstrarea intactă a bunurilor, Nyos.ro ne stă la dispoziție cu Uși Antifoc.

O ușă multifuncțională antifoc va întârzia propagarea focului și a fumului. Fără a provoca un obstacol la libera circulație a persoanelor și a bunurilor. Diferitele perimetre ale unei clădiri pot fi separate printr-o astfel de ușă specială, pentru a diminua pierderile.

Indiferent că sunteți proprietari particulari de apartamente sau de casă, sau dețineți un magazin, un hotel, o sală de cinema, un restaurant, etc vă recomand să folosiți ușile rezistente la foc. Siguranța noastră este primordială, iar dacă avem mijoacele necesare pentru a o apăra, atunci de ce să nu profităm de asta? Mai ales că acum știm și de unde să le comandăm!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.