Astazi va salut pe toti cu drag!

Astazi salut pe toata lumea cu drag; chiar daca ne cunoastem sau nu. De ce? Pentru ca acum 43 de ani, mai precis in anul 1973, fratii Brian si Michael McCormack din Omaha, Nebraska, SUA, au initiat Ziua mondială a salutului, Aceasta a fost sustinuta de personalitati publice, lideri religiosi, laureati ai Premiului Nobel pentru Pace si de 180 de tari.

Forme de salut

Salutul este influentat de o varietate de culturi, avand diferite semnificatii. De exemplu, daca japonezii se inclina, britanicii spun doar „buna ziua” si isi dau mana. In Tibet este foarte politicos sa scoti limba atunci cand intalnesti pe cineva pentru prima data. Francezii pe langa stransul mainii, se saruta pe ambii obraji.

In timp ce in Botswana, salutul se face atingand palmele usor, dar nu le strang, in Cambodgia, se lipesc palmele, tinandu-le apropiate de piept. In nordul Mozambicului, oamenii bat de trei ori din palme inainte de a rosti cuvantul pentru salut.

In Australia, la prima întalnire nu e politicos sa imbratisezi sau sa saruti, la fel cum nu e politicos nici sa vorbesti despre chestiuni personale.

salut

Salutul este un indemn la comunicare, un instrument pentru mentinerea linistii si a pacii in lume.

Voi v-ati salutat cunoscutii, prietenii, vecinii astazi?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.