Invata copilul ce e bine si rau…daca nu tu, atunci cine?

Copilul meu e mic, nu stie…am auzit aceste cuvinte in 6 ani de plimbat cu fii-mea prin parc….Si al meu e mic, dar asta nu inseamna ca nu incerc sa il invat ce e bine si ce e rau. Ce este corect si ce este gresit!

Antenolia stie de mica ca nu are voie sa smulga o jucarie din mana unui copil. Ca trebuie sa o ceara si daca nu o primeste, asta este! Nu incepe sa urle…A facut-o si ea odata…dar i-am explicat cu calm ca acea jucarie nu ii apartine. De mai multe ori, de fiecare data cand vroia ceva, iar copilasul celalalt nu vroia sa ii arate, sa ii dea… Pana la urma, a inteles.

A inteles si ca este bine sa imparti jucariile cu ceilalti copii. Asta daca vrea sa se joace cu copiii. Dar ce nu a inteles…nici pana acum la 6 anisori este daca ea ii da unui copil jucaria ei sa o vada, ea de ce nu primeste de la ceilalti copii.

Acum este randul Sofiei, sa invete aceste lucruri esentiale, zic eu. Mai ales daca o duc la camin, acolo unde toti copiii se joaca cu toate jucariile.

Invata mamico copilul sa imparta!

Niciodata nu i-am spus Antenoliei: „lasa mami, nu ti-a dat jucaria, nu o dai nici tu!”. Ar insemna sa ii spun exact opusul a ce am invatat-o!

De noi parintii tine sa ne educam copiii, sa ii crestem frumos, sa ii invatam cum sa se comporte.

Invatati- i dragi mamici cat este de important sa nu loveasca un alt copil, sa nu vorbeasca urat si sa nu ii impinga pe ceilalti copii. Cum face copilul tau, asa va face si alt copil…si poate al tau va avea de suferit!

Am auzit multe mamici spunandu-le la copilasi: ti-a dat una? Pai daca esti prost si nu dai si tu inapoi. Ce e asta, dragi mamici?!?! Nu va place cand copilul este lovit, dar il invatati sa loveasca alt copil?

Acordati-le timp, atentie si multa rabdare copiilor, invatati-i ce inseamna bun si rau, corect si gresit!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.