Hotel Leul de Aur, pentru o cazare de vis în Sebeș!

Localitatea Sebeș este una dintre acele destinații turistice de vis care te cucerește încă din primul moment. Și nu numai prin frumusețea naturii, dar și prin locurile încărcate de legende. Ca așezare este un loc unde poți ajunge ușor din trei mari orașe: cel mai aproape, la 15 km – Alba Iulia, la 55 km – Sibiu și la 60 km – Deva.

Deși se pare că exista dovezi ale existenței aici a unei așezări încă din antichitate, primele atestări documentare datează din anul 1245. Pe atunci Sebeșul era numit “Malembach” sau “Millenbach”, în traducere înseamnă “un râu care poartă mult pietriș”. Cu trecerea anilor însă, Sebeșul a devinit una dintre cele mai importante așezări transilvănene.

Hotel Leul de Aur, pentru o cazare de vis în Sebeș!

Pentru a te bucura de ceea ce oferă Sebeșul, ai nevoie de mai multe zile, de un concediu mai lung. De aceea, pentru o cazare în Sebeș îți recomand Hotelul Leul de Aur. Acesta este cel mai vechi hotel din Sebeş. A fost construit în anul 1417, fiind ani la rând singurul han din vechiul târg al Sebeşului, unul din cele mai importante oraşe ale Transilvaniei medievale. Sebeșul este astăzi unul din cele mai traversate oraşe din ţară fiind nod rutier pentru cei care vor să ajungă la Bucureşti, Cluj sau Arad şi este situat la 50 km de Aeroportul Internaţional – Sibiu.

Clădirea, aflată în centrul Sebeşului, este în totalitate renovată păstrându-şi însă caracteristicile care au făcut-o celebră. Îmbină în renovarea ei trecutul cu dotările şi finisajele de ultimă generaţie, neschimbând nimic din aerul arhitectural al acelor vremuri.

Hotelul Leul de Aur oferă clienţilor săi cazare în cele 21 camere de trei stele, dar și în cele 27 camere de patru stele, atât single matrimoniale cât şi duble. Acestea sunt dotate cu aer condiționat, seif, birou de lucru, uscător, cablu de duș. Ţinând cont de varietatea gusturilor şi de preferinţelor clienţilor, vom avea plăcerea de a găsi o îmbinare a trecutului cu prezentul. Atât din punct de vedere gastronomic, cât şi al băuturilor. Astfel găsim aici un bar unde clienții să savureze o cafea bună sau un cocktail în timp ce își citesc mailurile la business center-ul din bar sau pur şi simplu caută o clipă de meditaţie şi linişte.

De asemenea, hotelul pune la dispoziție o varietate de facilități de styling și înfrumusețare: coafor, frizerie, manichiură, pedichiură, solar, epilare definitivă dar și masaj. Astfel clientul se va îndepărta de stresul cotidian în cadrul unei experiențe memorabile.

Locuri minunate de vizitat în Sebeș!

Indiferent că mergeți cu afaceri sau doar pentru a vă distra, trebuie să vizitați Sebeșul, una dintre cele mai frumoase așezări din Ardeal.

Fortificația orașului Sebeș, cetatea veche, a intrat în literatura de specialitate ca prima cetate orășenească pentru care s-a păstrat un act oficial de construcție. Cetatea care înconjura orașul medieval a fost ridicată în mai multe etape. Având turnuri de apărare aflate în întreținerea breslelor și patru porți de acces. Inițial, orașul avea o primă fortificație, ridicată pe la mijlocul secolului al XIII-lea, în jurul actualei biserici evanghelice.

Cetatea veche din Sebeș se înscrie în categoria celor de maximă importanță. Deoarece reprezintă un prototip arhaic al sistemului său defensiv, transformările din perioada modernă fiind relativ minore.

Turnul studentului

Cunoscut și sub denumirea de turnul croitorilor, turnul studentului este așezat în colțul de sud-est al orașului. Acesta are o formă pătrată, fiind confecționat din piatră brută de râu, legată cu mortar de var. Turnul are parter și patru nivele, susținute pe grinzi de lemn. Primele două nivele aparțin fazei incipiente, iar celelalte au fost adăugate ulterior, în secolele XV-XVI.

Amplasată în centrul orașului, biserica evanghelistă este cel mai impozant monument din Sebeș. Inițial, odată cu așezarea sașilor în zonă, pe la mijlocul secolului al XII-lea, s-a ridicat o bazilică romanică. Încă din a doua jumatate a secolului al XIII-lea, dar mai ales în cursul secolului următor, biserica din Sebeș a suferit unele schimbări notabile. Ca urmare a puternicei influențe pe care o exercita arhitectura cisterciană în a doua jumătate a secolului al XIII-lea în sudul Transilvaniei, influență care se va generaliza pe întreg teritoriul Transilvaniei. Schimbările survenite acum la edificiul de cult catolic din localitate demonstrează că între secolele XIII-XIV potențialul economic al Sebeșului se afla în continuă creștere. Iar mărimea bisericii gotice nou construite, elementele decorative, execuția lucrărilor, exprimă gustul elegant, pretențiile și posibilitățile locuitorilor acestei urbe.

Cu siguranță veți fi încântați de minunățiile pe care le puteți vedea în orașul Sebeș. De aceea, cazarea este importantă, iar Hotelul Leul de Aur se ridică la pretențiile pe care le au clienții. Crama în care vă aşteaptă cu drag a reprezentat încă de la 1417 locul în care lumea bună din vechiul burg al Sebeşului se întâlnea pentru a petrece şi a socializa. 

Unde îl găsiți? ADRESA: 515800 Sebeș, Str Lucian Blaga nr 8, Județul Alba
RECEPȚIE
Fix: 0258 734 500, 0358 401 510
Mobil: 0771 136 525
Fax: 0358 401 511
Email: reservations@leuldeaur.com, office@leuldeaur.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.