Concursurile școlare – efecte pozitive pentru școlari?

Concursurile școlare sunt benefice pentru școlari? Părerea mea este că da. Lumea în care trăim ne îndeamnă în permanență la competiție. Este mereu o competiție între școlari, dar și în rândul învățătorilor și profesorilor.

Aceste concursuri antrenează mintea elevilor. Reprezintă un moment de testare a propriilor achiziții, de gestionare a emoțiilor, de asumare a unor exerciții sau consecințe decizionale. 

Cum văd elevii concursurile școlare?

Pentru fiecare elev, un concurs școlar dă mari emoții, mai ales pentru cei care participă pentru prima dată. Cu timpul, copiii se învață cu ele, învață să își administreze emoțiile, să acorde atenție fiecărui exercițiu. 

Dar cum pot părinții să-și ajute copiii pentru a face față acestor tipuri de concursuri? Ei bine, punându-le la dispoziție resursele necesare. Și aici intervine librăria online Libris, unde găsești atât manuale, cât și foarte multe culegeri auxiliare.

Eu am ales să comand o culegere scrisă de Daniela Berechet, care mi se părut potrivită pentru pregătirea pentru concusuri. Este vorba despre Matematica – Clasa 4 – Pregatirea pentru concursuri scolare – Daniela Berechet.

În această culegere, sunt prezentate diferite teme din programa școlară care includ metode de rezolvare a problemelor de aritmetică, urmate de teste de evaluare și autoevaluare. Găsim aici și câteva modalități mai puțin abordate în clasele primare, însă extrem de utile pentru cultivarea aptitudinilor matematice: probleme de perspicacitate, exerciții-joc, probleme ce presupun mai multe moduri de rezolvare.

Culegerea este un ajutor neprețuit pentru elevi, profesori, dar și părinți, putând fi utilizată cu succes la pregătirea suplimentară a copiilor doritori de performanță.

Concursurile școlare

Concursurile școlare sunt  proiectate pentru elevi, pentru creșterea lor spirituală, prin crearea unui sentiment de împlinire, edificare și bucurie a reușitei.

Recomand această librărie, noi am comandat foarte multe cărți, atât școlare, cât și beletristice de aici. Am găsit promoții, reduceri, dar și oferte de nerefuzat.

Tu ce cărți ai ales de pe Libris?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.