Garsonieră vs apartament

Nu ştiu ce părere aveţi voi, dar pentru mine, la vârsta mea, cea mai utilă locuinţă este o garsonieră. Este un spaţiu mai mic pe care îl pot întreţine, fără prea mare efort.
Am decis ca să vând apartamentul în care locuiesc şi să caut garsoniere de vanzare Brasov. De ce Braşov? Este un oraş unde doresc să trăiesc datorită peisajului şi oamenilor. Să cumperi o garsonieră nu este mare lucru. Mai greu este să o găseşti pentru că cererea este mare.

Oricum am pornit pe drumul cel bun şi am început să caut. Faptul că am rămas singur şi copiii sunt la casele lor, mă determină să fac acest lucru. Suprafaţa unei garsoniere este în jur de 35 – 40 mp, pe când apartamentul în care locuiesc acum are 75 mp. Pe lângă costurile mari cu întreţinerea, trebuie să apelez din două în două săptămâni la o firmă care face curăţenie la domiciliu. Bătrâneţe haine grele. Am încercat să locuiesc la unul din băieţi. S-a purtat exemplar cu mine, dar vedeam că le încurcam viaţa, îşi făceau programul după al meu. Cu timpul poate ar fi ajuns să aibă discuţii cu soţia lui. Cei drept la plecarea mea au plâns şi nepoții şi cei mari. Decât să stric ceva ce ei au construit în viaţa lor am preferat să plec.

În încercarea mea de a cumpăra garsoniera am văzut că sunt pe o listă de peste 150 de persoane, majoritatea tineri.
Undeva la nivel european în România sunt cei mai mulţi proprietari. Aproape toate blocurile sunt ocupate de proprietari.
Pe undeva mă bate gândul să vând apartamentul şi să mă transform în chiriaş. Este un lucru riscant pentru că am auzit că unii antreprenori care închiriau apartamente si garsoniere au dat faliment şi banca a câştigat locuinţele închiriate. Banca a solicitat celor care locuiesc acolo să elibereze locuinţele.

Deci cel mai bun lucru este să cumpăr acea garsonieră. V-am împărtăşit câteva din frământările mele pentru a înţelege de ce vreau garsonieră.
Între timp ambii băieţi au venit la mine ca să mă facă să mă răzgândesc. Totuşi hotărârea mea rămâne luată.
Preţul pe care l-am negociat pentru apartament acoperă preţul garsonierei, ba îmi şi rămâne ceva. Fie le dau la copii, fie îmi îndulcesc eu traiul.
De câteva zile am început demersurile pentru vinderea apartamentului. Cei cu garsoniera mi-au cerut să le plătesc pentru încheierea contractului. Până la urmă tot voi locui la copii o perioadă, până când va fi totul gata.

I-am chemat pe copii să vină să ia obiectele de valoare pe care le vor, lucru ce vreau să îl facă până nu semnăm actele de vânzare cumpărare. Oricum eu nu am loc unde să le mut în garsonieră.
Orice mutare te lasă cu regrete în suflet, dar eu cred că am făcut cel mai bun lucru din viaţă.
Am fost să văd în ce stadiu de construcţie este garsoniera şi am rămas încântat de priveliştile din jur. Cât priveşte garsoniera este în stadiul de amenajări interioare. Am stabilit cu constructorul ce fel de centrală termică vreau să pun şi i-am cerut să studieze problema instalării unuia sau mai multora panouri solare pe garsonieră sau unde crede el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.