Astăzi sărbătorim cei 40 de mucenici de la Sevastia

Astăzi, pe 9 martie sunt sărbătoriți cei 40 de mucenici de la Sevastia. Anul acesta nu am mai fiert eu mucenicii, a făcut naşa şi ne-a adus şi nouă. Nouă ne plac foarte mult, înainte când trăia bunica ne făcea şi de aceia moldoveneşti în cuptor. O bunătate, un deliciu…

Astăzi, după atâtea zile dedicate femeii…este pentru bărbați. Astăzi ei se vor îmbăta cu 44 de pahare, nu?

Dragilor, beți 44 de pahare pentru cei 40 de mucenici!

Dar…voi știți cine au fost acești mucenici? Cei 40 de mucenici erau soldați care au mărturisit că sunt creștini și din acest motiv au refuzat să jertfească idolilor. Pentru mărturisirea credinței în Hristos, ei au fost supuși la multe chinuri, ca în cele din urmă să fie scufundați într-o apă aproape înghețată de lângă cetate. Ei au pătimit în localitatea Sevastia din Armenia, în vremea domniei împăratului Liciniu.

Au învins frigul și gheața lacului de langa Sevastia. În noaptea de 8 spre 9 martie a anului 320, 40 de creștini au biruit moartea, primind în chip văzut cununile muceniciei.

Unul dintre mucenici nu a mai rezistat și a ieșit din lac. Renunțând la credința sa în Hristos, a fost dus într-o baie caldă, însă acolo a murit. Locul său a fost luat de un alt soldat creștin, dintre paznici. Deși nu era amenințat în niciun fel, a înteles că împărăția cerurilor era aproape de el. Și văzând cununile care se coborau asupra capetelor celor 39 de sfinți, și-a lepădat hainele și a intrat în apa înghețată.

Dimineață, în locul morții, ceilalți au văzut viață, căci niciunul dintre cei 40 nu a murit peste noapte. Crezând că aveau de-a face cu o lucrare vrăjitorească, i-au omorât.

Ia spuneți dragilor, ați băut cele 44 de pahare? Sau sunt doar 40? Până la urmă câte pahare trebuie să beți? Dar…oare mâine mai mergeți la muncă, dacă beți atâtea pahare? 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.