Cleopatra, regina seducătoare și misterioasă a Egiptului

Considerată cea mai frumoasă femeie din Egipt, Cleopatra a fost o adevărată regină. M-a fascinat întotdeauna, am văzut majoritatea filmelor cu și despre ea. Deși a fost regina Egiptului, ea nu era din Egipt. Era descendent a dinastiei Ptolemic, Ptolemic devenind conducătorul grec după Alexandru. Era de origine greacă macedoniană, știa să vorbească 9 limbi. Pe lângă faptul că era extrem de frumoasă, era și o femeie deșteaptă. Normal…altfel nu ar fi ajuns regina Egiptului.

Era isteață și avea darul de a îi convinge pe oameni să facă lucrurile așa cum le vroia ea.Înfășurată într-un covor a reușit să ajungă la Cesar. Avea doar 21 de ani, dar l-a sedus pe liderul roman care avea 54 de ani. După ce l-a cucerit pe Cesar, nu a mai fost decât un pas pentru a ajunge regină a Egiptului.

Cleopatra, o femeie frumoasă, puternică și isteață

Cleopatra

După ce a devenit regină, ar fi vrut să se căsătorească cu Cesar, însă legile egiptene nu i-au permis. Astfel au rămas amanți și i-a dăruit un fiu. După asasinarea lui Cesar, Cleopatra a descoperit un nou aliat, pe Marc Antoniu. Cel mai mare vis al Cleopatrei era acela de a deveni împarateasa Lumii ea proclamând “Voi ajunge împarateasa peste tot ceea ce cuprind în zare si dincolo de ea la fel de sigur pe cât ii voi cere Romei socoteala”.

Deși s-a căsătorit cu Octavia, ei se iubeau în secret, se pare că el era căsătorit și cu Cleopatra. La un moment dat, a divorțat de Octavia, recunoscând-o pe Cleopatra drept soția sa legitimă. Iubirea lor a demonstrat că este mare, atunci când lui Marc Antoniu i s-a spus că ea s-ar fi sinucis, el s-a sinucis de durere, nemaidorind să trăiască fără ea. Aflând de gestul făcut de iubitul ei, Cleopatra și-a pregătit moartea cu fast, demnă pentru o regină. A fost mușcată de o viperă, amândoi fiind îngropți unul lângă celălalt.

A fost una dintre cele mai interesante femei din lume, o femeie care a reprezentat un model de frumusețe, istețime, ingeniozitate și putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.