Ce șanse ai și ce căi juridice de abordat când te confrunți cu o executare silită? Află despre perimarea executării silite, despre cum poți să scapi de această grijă și despre șansa de a recupera – total sau cel puțin parțial – banii de la creditori.
Caută un avocat și începe procedura!
Ai nevoie de un avocat contestatie executare silita. Perimarea executării silite înseamnă să anulezi executarea. Pentru dosarele cu aceste spețe, datate înainte de februarie 2013, se aplică prevederile din art. 69. Așadar, în cazul în care un creditor lasă să treacă mai mult de 6 luni și nu face vreun demers de executare silită, executarea se perimă de drept. Această perioadă este determinată după ce executorul solicită de la creditor restituirea sumelor.
Reținem că o astfel de măsură este menită să oprească demersul de executare silită și orice efect ce ar rezulta din această procedură. Atenție, executarea poate fi și prescrisă. Iată în ce condiții:
- A fost realizată integral obligația financiară.
- Nu sunt bunuri de urmărit sau posibil de valorificat.
- Creditorul a decis să renunțe la procedură.
- Anularea
Pentru a iniția procedura, pentru a demara în termen util o cale juridică optimă pentru cazul acesta, ai nevoie de un avocat. Informatii suplimentare aici sunt. Cert este că, deși sună radical și credem că este punctul final, executarea silită poate fi contestată. Pot fi invocate idei precum acceptarea cesiunii, creanță incertă, prescripția etc.
Caut un avocat pentru această speță – întrebări relevante
Dacă te afli în situații de acest tip, caută un avocat pentru ca parcursul acesta să fie rezolvat cum se cuvine. Ține cont dacă avocatul în cauză este disponibil pentru cazul tău, fără amânare, mai ales că ai nevoie de acțiune relativ rapidă, încât să nu depășești termenul până la care ai mai putea rezolva ceva. Iată un top al întrebărilor relevante pentru tine în relația client-avocat:
- Ce șanse am să contest executarea silită în cazul meu?
- Pot solicita suspendarea până când se clarifica situația cu soluționarea contestației depuse?
- Ce costuri sunt în tot acest proces, privind taxele judiciare și onorariul avocatului?
- Ce șanse am să câștig?
Sunt doar câteva dintre întrebările frecvente pe care orice persoană le-ar avea când este necesar să își aleagă avocatul pentru spețe de genul. Spre deosebire de alte situații, când poate vei alege serviciul mai ieftin, aici este vorba despre cum poți colabora eficient cu avocatul și care este disponibilitatea ambelor părți.
Nu te lasă condus de ideea că vei putea alege avocatul în funcție de cazurile sale rezolvate. Importante sunt și alte contexte. Cât despre onorarii, și aici există diferențe, dar modul în care este calculat onorariul avocatului este ce vei afla încă de la prima întrevedere cu acesta, când soliciți consilierea. Poți face acest lucru și utilizând mijloacele de comunicare online, având în vedere că timpul este prețios pentru toată lumea și interesul actual este acela de a găsi o cale cât mai rapidă pentru a rezolva diversele situații.