Promovare pe termen lung – optimizare SEO!

Despre optimizare SEO a auzit toata lumea, inca din anii 90. Este o abreviere de la Search Engine Optimization, optimizare pentru motoarele de cautare. Motoarele de cautare reprezentau la inceput o importanta sursa de trafic pentru site-urile web. Iar SEO a aparut din dorinta de a mari traficul calitativ al unui site.

In ultimii ani, SEO a devenit un tip de marketing integrat. Nu mai este de ajuns sa adaugi cateva cuvinte cheie in titlu. Trebuie sa tii cont sa asezi acolo unde trebuie elementele pozitionate, de cat de repede se incarca site-ul si de multe alte aspecte tehnice, legate de continut, persuasiune si vanzari.

SEO este un serviciu care nu se realizeaza imediat, ci rezultatele acestuia se vor vedea pe termen lung. Ele sunt cuantificabile prin rapoarte de pozitionare, rapoarte privind evolutia traficului organic si prin cresterea numarului de lead-uri.

  Site-ul tau va ajunge pe primele pozitii in motoarele de cautare.

  Vei beneficia de promovare pe o gramada de site-uri care iti vor trimite clienti.

  Devii un brand credibil, pentru ca oamenii au incredere in rezultatele din Google.

  ROI-ul este mult mai bun fata de reclamele PPC.

  Rezultatele vor putea fi masurate si corelate cu cresterea vanzarilor.

  SEO imbunatateste experienta utilizatorilor.

  Cresti vizibilitatea brand-ului si ajungi in fata site-urilor concurente.

Optimizare SEO – cea mai eficientă modalitate de promovare pe termen lung!

Atunci cand cineva cauta pe Google un anumit subiect, un cuvant sau o expresie-cheie, motoarele de cautare intorc utilizatorului cele mai relevante rezultate pentru ceea ce a cautat. Adica site-uri care vorbesc despre subiectul respectiv.  Primele site-uri care vor rezulta in urma cautarii sunt cele pentru care s-a realizat o optimizare SEO corespunzatoare, care au crescut organic ca pozitie si care respecta politicile Google. Bineinteles, fara a tine cont de anunturile platite, care apar in sectiunea de linkuri sponsorizate ale motoarelor de cautare.

Prin optimizarea atenta a fiecarui detaliu, de la arhitectura site-ului la continutul sau on-page, un specialist SEO se asigura ca site-ul tau are parte de cele mai mari sanse de a se pozitiona in topul paginilor de rezultate ale motoarelor de cautare.

Identificarea cuvintelelor cheie oportune pentru domeniul in care activezi este extrem de important. In urma cresterii in vizibilitate acestea iti pot aduce trafic organic targhetat, care va genera vanzari.

Si tu vrei sa ajungi pe prima pagina?

Atunci cand optimizezi continutul unui site, este foarte important sa construiesti textul in jurul unor anumite cuvinte-cheie. Acestea trebuie sa se potriveasca cu ceea ce se cauta online.

Indexarea presupune plasarea si clasificarea tuturor informatiilor adunate de spideri intr-o baza de date. Aceasta poate fi folosita ulterior pentru a genera rezultate relevante celor care o utilizeaza. Modul in care sunt create aceste baze de date este esentiala pentru cea mai importanta etapa a procesului, si anume stabilirea rank-ului, adica clasificarea si pozitionarea unui site in motoarele de cautare.

SEO = INDEXARE – POZITIONARE – VIZIBILITATE – TRAFIC – CONVERSII

Un website poate contine foarte multe informatii utile sau interesante, dar daca nu este indexat corespunzator de catre motoarele de cautare va ramane nevizitat, iar in aceasta situatie site-ul este inutil. De aceea este importanta o optimizare SEO, pentru a ii oferi sansa de a fi vizibil online si de a atrage vizitatori.

Pentru ca tu esti stapanul site-ului tau, tu decizi ce este mai bine pentru progresul acestuia in motoarele de cautare. Probabil ca la inceput ai pornit site-ul ca o pasiune. Insa pe parcurs, acesta a crescut in volum, dar si in complexitate.

De aceea, este indicat sa apelezi la un specialist SEO care te-ar putea ajuta sa descoperi lucruri interesante, despre care nu stiai pana acum, dar si solutii originale pentru imbunatatirea rezultatelor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.