Scrisoarea pierdută de la Auschwitz – un roman emoționant și terifiant!

Scrisoarea pierdută de la Auschwitz” este un roman scris de autoarea britanică Anna Ellory. Cartea a câștigat recunoaștere și apreciere pentru modul în care abordează subiectul delicat al Holocaustului și al trecutului întunecat al Germaniei naziste.

Romanul urmărește povestea unei femei tinere, Miriam Winter. Ea îl îngrijește pe tatăl său, Henryk, aflat pe moarte. Când acesta strigă numele unei femei, alta decât mama sa, Miriam este curioasă să afle mai mult. Descoperă pe încheietura mâinii tatălui său un tatuaj de la Auschwitz, ascuns sub cureaua ceasului.

Încercând să afle mai multe despre trecutul tatălui său, Miriam descoperă o uniformă de deținută din lagărul pentru femei de la Ravensbruck. Uniforma era ascunsă printre lucrurile mamei sale. În tivul acesteia, găsește scrisori vechi de la Frieda pentru Henryk. Acestea dezvăluie o poveste cutremurătoare despre trecutul familiei sale în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și legăturile cu lagărul de concentrare Ravensbrück.

O lectură emoționantă, terifiantă și sfâșietoare, un roman tradus în 14 limbi!

Scrisorile Friedei sunt pline de durere și de evenimente care pot tulbura cititorii. Viața din lagăr a fost una extrem de cruntă, încărcată de durere. Atât de multe tratamente inumane și suferință.

Mie mi-a plăcut foarte mult și povestea din prezent. Consider că a fost aproape la fel de marcantă ca și povestea din trecut. Nimic nu se poate compara cu viața din lagăre, însă cicatricele lui Miriam au fost la fel de adânci ca ale femeilor din lagăre, chiar dacă nu la fel de vizibile.

Povestea alternează între trecut și prezent, dezvăluind treptat secretele întunecate ale trecutului și impactul lor asupra personajelor din prezent. Prin narativa sa emoționantă și personajele bine conturate, „Scrisoarea pierdută de la Auschwitz” explorează teme precum suferința, speranța, supraviețuirea și puterea umană de a depăși adversitățile.

Dacă doriți să aflați mai multe despre acest minunat roman, trebuie să faceți o comandă în librăria online Libris și veți beneficia și de reducere.

Un comentariu


  1. Felicitari autoarei Anna Ellory pentru acest roman impresionant si important care ne reaminteste importanta sa cunoastem si sa intelegem trecutul pentru a ne construi un viitor mai bun. E o lectura captivanta si emotionanta, care merita sa fie citita de toti cei interesati de istorie si de impactul dureros al Holocaustului. Multumiri si pentru traducerea in limba romana, care ne permite sa ne apropiem si mai mult de aceasta poveste cutremuratoare. Recomand cu toata increderea acest roman, va va lasa cu o puternica emotie si cu multe intrebari care merita sa fie reflectate.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.